Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü, Çevre Yönetim Komisyonu ve Sıfır Atık Yönetim Komisyonu'nun iş birliğiyle, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü kutladı. Etkinlik, Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin İlter, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk, Sıfır Atık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. İlkay Açıkgöz Erkaya, Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Muhammed Yusuf Orhan ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte çevre için sıfır atığın önemi vurgulandı.

Etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, çevre kirliliğinin gelecek nesillere miras bırakılacağını vurgulayarak bu konuda toplumun sorumluluklarını hatırlattı. Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen ise çocukların ve okulların sıfır atık projesindeki rolünü hatırlatırken Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürü Muhammed Yusuf Orhan da kurumlarının çevre koruma projelerine liderlik ettiğini belirtti.


Atıkların toplanması, yönetilmesi ve geri dönüşüm konularında bilgilerin verildiği program kapsamında öğrencilerin geri dönüşüm ve atık azaltma konularındaki soruları cevaplandı. Böylelikle öğrenciler, sıfır atık felsefesini daha yakından tanıma ve günlük yaşamlarında nasıl uygulayabileceklerini öğrenme fırsatı buldular. Bu tür interaktif etkinliklerin öğrencilerin çevre bilinci kazanmalarına ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları geliştirmelerine katkı sağlaması bekleniyor.