Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü'nden

  Ahi Evran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Doktora ve Yüksek Lisans programlarına 2014–2015 Öğretim yılı ikinci yarıyılı (Bahar Yarıyılı) için öğrenciler alınacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Değerlendirme bölümünün a, b ve c maddelerini dikkatlice okuyup genel puan ortalaması başarı puanını sağlamayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.


BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 10-12 Şubat 2015 tarihleri arasında (12 Şubat saat:15:00 )’a kadar Ahi Evran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’ne şahsen yapılacaktır.

BAŞVURU YERİ

Ahi Evran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü,                         
(Ahi Evran Üniversitesi Merkez Yerleşkesi C- blok 2. Kat/ Kırşehir)

MÜLAKATA HAK KAZANAN ADAYLARIN İLANI

 13 Şubat 2015 saat 17:00’da Mülakata girmeye hak kazanan öğrenci listesinin ilanı (Sonuçlar Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nde ilan edilecek, ayrıca www.ahievran.edu.tr adresinde duyurulacaktır.)

MÜLAKAT YERİ

Ahi Evran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü (Salonlar mülakata girecek aday listesi ile birlikte ayrıca ilan edilecektir)

MÜLAKAT TARİHİ

16 Şubat 2015 Pazartesi  saat 09:00

SONUÇLARIN İLANI

16 Şubat 2015 saat 17:00 da (Sonuçlar Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nde ilan edilecek, ayrıca www.ahievran.edu.tr adresinde duyurulacaktır.)

KESİN KAYIT TARİHLERİ

17-18 Şubat 2015 tarihlerinde mesai saatleri içerisinde kayıt yapılacaktır.

 YEDEKLERİN İLANI

19 Şubat 2015 saat 17:00 da

YEDEK KAYIT

20 Şubat 2015 tarihinde kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine, yedek öğrenci listesinden boş kalan öğrenci sayısı kadar ve yedekteki sırası dikkate alınarak kayıt yapılacaktır.

 

KONTENJANLAR

ANABİLİM DALI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

 

DOKTORA

YATAY GEÇİŞ YÜKSEK LİSANS

YATAY GEÇİŞ DOKTORA

ALES PUAN TÜRÜ

AÇIKLAMA

Biyoloji

5

1

-

-

SAYISAL

Fakültelerin Biyoloji ve Biyoloji Öğretmenliği bölümleri mezunları başvurabilir. Belirtilen bölüm dışından müracaat etmek isteyen en az lisans mezunları ilgili yönetmeliğin 10. maddesi kapsamında değerlendirilir.

 

Kimya

 

  7

 

1

-

-

 

SAYISAL

Fakültelerin Kimya ve Kimya Öğretmenliği bölümleri mezunları başvurabilir. Belirtilen bölüm dışından müracaat etmek isteyen en az lisans mezunları ilgili yönetmeliğin 10. maddesi kapsamında değerlendirilir.

 

Fizik

 

10

-

 

  2

-

 

SAYISAL

Fakültelerin Fizik, Fizik Öğretmenliği ve Fizik Mühendisliği bölümleri mezunları başvurabilir. Belirtilen bölüm dışından müracaat etmek isteyen en az lisans mezunları ilgili yönetmeliğinin 10. maddesi kapsamında değerlendirilir.

 

Matematik

-

 

6

-

-

 

SAYISAL

Fakültelerin Matematik bölümü mezunları başvurabilir. Belirtilen bölüm dışından müracaat etmek isteyen en az lisans mezunları ilgili yönetmeliğin 10. maddesi kapsamında değerlendirilir.

 

Tarla Bitkileri

 

10

 

2

-

-

 

 

SAYISAL

Tezli yüksek lisans için Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü   mezunu olmak.
Doktora için Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü mezunu olmak ve Tarla Bitkileri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

Tarımsal Biyoteknoloji

15

-

-

-

SAYISAL

Tezli yüksek lisans için Ziraat Fakültesi mezunu olmak. Belirtilen fakülte dışından müracaat etmek isteyen en az lisans mezunları ilgili yönetmeliğin 10. maddesi kapsamında değerlendirilir

 

Zootekni

 

10

 

4

 

3

 

3

 

SAYISAL

Tezli yüksek lisans için Ziraat Fakültesi mezunu olmak Belirtilen bölüm dışından müracaat etmek isteyen en az lisans mezunları ilgili yönetmeliğin 10. maddesi kapsamında değerlendirilir.
Doktora için Ziraat Fakültesi Zootekni bölümü mezunu veya Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalı yüksek lisans mezunuolmak.

 

 

 

 

İleri Teknolojiler

 

 

4

-

-

-

 

 

SAYISAL

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bilim Dalı:Üniversitelerin Mühendislik, Teknik Eğitim ve Teknoloji fakültelerinin bölümlerinden mezun olmak

 

8

-

-

-

 

 

SAYISAL

Çevre Mühendisliği Bilim Dalı: Üniversitelerin Çevre Mühendisliği, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Kimya, Peyzaj Mimarlığı ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümleri ile Ziraat Fakülteleri, Orman Fakültelerinin bölümlerinden mezun olmak.

 

3

-

-

-

 

 

SAYISAL

Genetik ve Biyomühendislik Bilim Dalı :Üniversitelerin Genetik ve Biyomühendislik ,Biyomühendislik, Fen-Edebiyat Fakültelerinin Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Ziraat Fakültelerinin Tarımsal Biyoteknoloji ve Tarla Bitkileri bölümlerinden mezun olmak.

 

3

-

-

-

 

 

SAYISAL

Jeoloji Mühendisliği Bilim Dalı: Üniversitelerin Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Jeofizik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

 

3

-

-

-

 

 

SAYISAL

Kimya ve Proses Mühendisliği Bilim Dalı:
Üniversitelerin Kimya Mühendisliği, Kimya ve Proses Mühendisliği ve Polimer Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.


YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURULARINDA ARANACAK ŞARTLAR

DOKTORA PROGRAMI BAŞVURULARINDA ARANACAK ŞARTLAR

 MÜLAKATA GİRECEKLERİN DEĞERLENDİRİLME ESASLARI

DOKTORA / YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

DOKTORA / YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENECEK BELGELER

             DEĞERLENDİRME