T.C.
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
2014-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIM İLANI

Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalına 2014–2015 Eğitim-Öğretim yılı ikinci yarıyılı (Bahar) için Yüksek Lisans öğrencileri alınacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ

10 - 12 Şubat 2015 tarihleri arasında Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’ne şahsen yapılacaktır.

BAŞVURU YERİ

Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü,
(Ahi Evran Üniversitesi Merkez Yerleşkesi C- blok 2. Kat/ Kırşehir)

MÜLAKATA HAK KAZANAN ADAYLARIN İLANI

13 Şubat 2015  (www.ahievran.edu.tr adresinde duyurulacaktır.)

MÜLAKAT YERİ VE MÜLAKAT TARİHİ

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu
16 Şubat 2015 Pazartesi Saat 09:00’da

SONUÇLARIN İLANI

16 Şubat 2015 saat 17:00   (www.ahievran.edu.tr adresinde duyurulacaktır.)

KESİN KAYIT TARİHLERİ

17-18 Şubat 2015 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde

YEDEKLERİN İLANI

19 Şubat 2015

YEDEK KAYIT

20 Şubat 2015 tarihinde kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine, yedek öğrenci listesinden boş kalan öğrenci sayısı kadar ve yedekteki sırası dikkate alınarak kayıt yapılacaktır.

KONTENJAN

ANABİLİM DALI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

ALES PUAN TÜRÜ

AÇIKLAMA

Uluslararası İlişkiler

EŞİT AĞIRLIK

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Harp Okulları, Fen-Edebiyat Fakültesinin “Yabancı Diller ve Edebiyatı” Bölümleri ile Mütercim Tercümanlık Mezunları başvurabilir.

BAŞVURULARDA ARANACAK ŞARTLAR

• Başvuracak adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları gerekir. Lisans öğreniminin yurt dışında tamamlanmış olması durumunda ayrıca Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesi aranır.
  • ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir. Yükseköğretim Kurulu tarafından ALES 55 taban puanına karşılık gösterilen GMAT, GRE veya benzeri diğer sınav sonuçları da kabul edilir.
  • Yabancı dil sonuç belgesi. Eğer yoksa yabancı dil puanı sıfır (0) kabul edilerek hesaplama yapılır.

MÜLAKATA GİRECEKLERİN DEĞERLENDİRİLME ESASLARI

• Programlara başvuran adaylardan mülakata alınacaklar, program için ilan edilen kontenjanın üç katı ile sınırlıdır. Mülakat sınavına girecek adayların belirlenmesinde ALES puanlarının % 50’si, Lisans mezuniyet notunun % 10’u ve yabancı dil sınavından aldıkları puanın % 20’si,’inin toplamı ile bulunacak puanları, en yüksek puandan başlayarak, kontenjanın üç katına kadar sıralanarak mülakata girecekler belirlenir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

• Aday tarafından doldurulacak başvuru dosyası (Enstitüden sağlanır.)
  • Nüfus cüzdanının fotokopisi.
  • Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin fotokopisi.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için ayrıca, Yüksek Öğretim Kurulu’ndan alınan denklik belgesi.

• Not döküm belgesi fotokopisi (Transkript)
  • Not döküm belgeleri 4’lük sisteme göre hazırlanmış adayların 100’lük siteme çevrim işlemi YÖK eşdeğerlilik tablosu esas alınarak yapılır. Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerin not çevrim işlemi üniversite senatosunun kabul ettiği tablo uyarınca yapılır.
  • ALES sonuç belgesi fotokopisi ( Mayıs 2012 ve daha sonraki sınavlar)
  • Varsa Yabancı Dil Belgesi aslı veya onaylı sureti.
  • 2 adet vesikalık fotoğraf.
  • Başvurular Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile başvurular kabul edilmeyecektir.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENECEK BELGELER

• Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı ya da okul onaylı fotokopisi.
  • Nüfus cüzdanının fotokopisi.
  • ALES sonuç belgesi.
  • Yabancı Dil Belgesi aslı veya onaylı sureti.
  •  Not döküm belgesi aslı (Transkript) veya okul onaylı fotokopisi.
  • 4 adet vesikalık fotoğraf.
  • Erkek öğrenci adaylarından, ilgili askerlik şubesinden alınacak “ yüksek lisans yapmak üzere bir enstitüye kaydolmasında askerlik açısından bir sakınca bulunmamaktadır” ibaresini taşıyan yeni tarihli bir belge, askerlik görevini tamamlayan adaylardan ise durumlarını gösterir belge istenir. Bakaya durumunda olan ve mahkemesi devam eden adayların kayıtları yapılmaz.

DEĞERLENDİRME

• Yüksek lisans programlarına başvuran adayların giriş sınavı başarı notunun hesaplanmasında ALES puanına % 50, lisans mezuniyet notuna % 10, yabancı dil puanına % 20, mülakat sonucuna % 20 ağırlık verilir. Yabancı dil belgesi bulunmayan adayların, yabancı dil puanı sıfır (0) kabul edilerek hesaplama yapılır. Mülakat puanı 100 üzerinden hesaplanır ve 50’nin altında alan adaylar başarısız kabul edilir.
  • Genel puanı 100 üzerinden 60’ın altında olan adaylar başarısız kabul edilirler.
  •  Kontenjanlar, giriş sınavı başarı notu en yüksek olan öğrenciden başlanmak suretiyle doldurulur. Giriş sınavı başarı notlarının eşit olması hâlinde; sırasıyla ALES, lisans mezuniyet notu, mülakat notu yüksek olan adaya öncelik tanınır.