MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

Mevlana Değişim Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılında, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde öğrenim görmek isteyen, meslek yüksekokulu, yüksekokul, fakülte ve enstitü öğrencileri, başvuru şartlarını sağlamak koşuluyla yurt dışına gönderilecektir. Anlaşmalı olduğumuz kurumlar ve kontenjan bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Önemli Not: 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Üniversitemize toplam 3 öğrenci göndermek üzere burs tahsis edilecektir. İlgili YÖK yazısı için tıklayınız.
Öğrencilerin burs alabilmeleri hususunda seçim sırası göz önünde bulundurulacaktır. Burs almaya hak kazanamayan ancak seçilen öğrenciler kendi istekleri ile programdan burssuz olarak da faydalanabilirler.

Başvurmak isteyen öğrencilerin ön başvuru formu ile almış oldukları bütün dersleri içeren not çizelgelerini (Transkript) ve öğrenci kimliği fotokopilerini 20-27 Nisan 2015 tarihleri arasında, Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir.  
Ön Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayınız.

BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Öğrenim görmekte olduğu programın son akademik yılı içinde olmayan,
  2. Kendi bölümüne ait Mevlana Protokolü bulunan,
  3. Genel not ortalaması (GNO) fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları için en az 2.50/4.00 ; enstitüler için en az 3.00 /4.00 olan öğrenciler başvurabilir.

ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ VE SONUÇLARIN İLANI

  1. Başvurusu alınan bütün öğrenciler 29 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan İngilizce yeterlilik sınavına katılmak zorundadır. Sınav yeri ve saati ile ilgili bilgi 28 Nisan 2015 tarihinde Üniversitemiz internet adresinde ilan edilecektir.
  2. İngilizce yeterlilik sınavına katılan öğrencilerimiz için Mevlana Programı toplam puanları hesaplanacaktır. Toplam puan hesaplanırken GNO ve İngilizce yeterlilik sınav sonucu eşit ağırlıklı olarak kabul edilecektir.
  3. İkili anlaşması bulunan her bölümden kontenjan miktarı kadar asil ve yine kontenjan miktarı kadar yedek öğrenci seçilecektir.
  4. Seçim sonuçları, 29 Mayıs 2014 tarihinden sonra Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararının açıklanmasının ardından, Üniversitemiz internet adresi üzerinden ilan edilecektir.  

MADDİ DESTEK
Öğrencilere değişim programına katıldıkları süre boyunca ödenecek burs tutarı, öğrencilerin eğitim için gittikleri ülkenin ekonomik hayat standartları göz önünde bulundurularak farklılaşmaktadır.
Burs tutarı YÖK Yürütme Kurulu tarafından belirlenir
2015-16 akademik yılnda yapılacak ödemelerde, bir yarı yılın 4 ay olarak belirlenmesine karar verilmiştir. İlgili YÖK Kararı için tıklayınız

Burs tutarları hakkında bilgi almak için tıklayınız