2015 ÖSYM Ek Yerleştirme sonucunda Üniversitemiz Programlarına kesin kayıt hakkı kazanan aday öğrenciler; 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde ve mesai saatleri içerisinde, kayıt için istenen belgelerle yerleştirildikleri Fakülte Dekanlığı/Yüksekokul Müdürlüğü’ne şahsen (kendisi veya yasal temsilcisi) başvurmak suretiyle kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Belirlenen süre içerisinde ve istenen belgelerle başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlayamayanlar, kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
Kesin Kayda Gelmeden Önce
1) https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden öğrenci numaranı öğren,
2) https://obs.ahievran.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_Kayit_op.aspx adresinden ön kayıt formunu doldur, kaydet, form çıktısını alarak imzala ve kesin kayda gelirken getir. Ön kayıt işlemlerini yapamayan aday öğrencilerimiz, kesin kayıt esnasında ilgili kayıt memurundan yardım alarak yapabilirler.
Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler
a) Genel olarak tüm aday öğrencilerden istenen belgeler:
1) Adayın mezun olduğu lise veya dengi okuldan aldığı diplomanın aslı görülmek üzere bir suret fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz). Ayrıca, aday öğrenci 0,8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge.
2) Üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanının, aslı ibraz edilmek üzere, fotokopisi.
3) 4 adet 4,5x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır).
4) 1993 ve daha öncesi doğumlu erkek öğrenci adayları için, üniversiteye kesin kayıtta askerlik bakımından herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin, ilgili askerlik şubesinden alınan yeni tarihli resmi belge.
5) Öğrenci bilgi siteminden alınan ön kayıt bilgi formu,
b- Özel olarak, bazı birimlerimiz için istenen belgeler:
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programlarına (birinci ve ikinci öğretim) kesin kayıt için: Bu programa alınacak öğrencilerde aranan, “Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları; program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları, erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak, kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.” koşul kapsamında;
I. Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor (aslı),
II. Üniversitemiz Bağbaşı Yerleşkesinde hizmet vermekte olan Kırşehir Neşet Ertaş Aile Sağlığı Merkezi’nden; boyu, kiloyu ve iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fiziki yeterliliğe sahip olduğunu belgeleyen rapor (aslı),
III. Kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları,
Not: 2015–2016 eğitim-öğretim yılı için varsa öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretleri; 09-11 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak olan ders kayıtları esnasında yatırılacaktır.