* Pedagojik Formasyon Eğitimi Bahar Dönemi ders kayıtları, 9-11 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Harçlar, belirtilen tarihler arasında Halk Bankası şubelerine yatırılacaktır.
* Bahar Döneminde alttan ders alan formasyon öğrencilerimizin 7-8 Eylül 2015 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.(Dilekçe için TIKLAYINIZ)(Evrakın aslını sonradan teslim etmek üzere fax ve mail ile başvuruda bulunabilir)
* Bahar döneminde öğrencilerimiz Özel Öğretim Yöntemleri, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı ve Öğretmenlik Uygulaması adı altında üç ders seçeceklerdir. Öğrencilerimizin belirtilen derslerin hepsini aynı şubeden almaları gerekmektedir.
* Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar Madde 10/4-5

Programa başlayanlar, ilk hafta içinde, yükseköğretim kurumlarında pedagojik Formasyon eğitimi kapsamında daha önce alıp başarılı oldukları derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ücret iadesi yapılmaz. (5) Özel öğretim kurumlarında toplamda bir yıldan az olmamak veya MEB’e bağlı okullarda en az iki yarıyıl vekil/ücretli öğretmenlik yapmış olanlar, durumlarını sigorta ve ilgili Milli Eğitim Müdürlüklerinden aldıkları belgelere dayalı olarak belgelendirdikleri takdirde, "Öğretmenlik Uygulaması" derslerinden muaf tutulabilirler. Ayrıca program derslerinin alındığı sırada MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, durumlarını Mili Eğitim Müdürlükleri ve İl Müftülüklerinden alacakları belgelerle belgelendirmek kaydıyla öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulurlar ve muaf olunan ders için öğrencilere ücret iadesi yapılmaz.”

Kapsamında Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerimizin 21 Eylül 2015 günü mesai bitimine kadar, dilekçelerine ekleyecekleri evraklarla birlikte, Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine yazılı olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar herhangi bir başvuruda bulunmayan öğrenciler, belirtilen dersten muaf edilmeyecektir. ( Muafiyet Dilekçesi için TIKLAYINIZ)
* Bahar yarıyılı akademik takvimi ektedir.(Akademik Takvim için TIKLAYINIZ.) Derslere devam zorunluluğu vardır.
*İletişim:Birim Öğrenci İşleri: 0386 280 51 37- 280 51 46 Mail: fax: 0386 280 51 45

EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI