Üniversitemiz Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında 31 Temmuz 2015 tarihinde Laboratuvar bünyesinde bulunan cihazları tanıtım amacıyla bir seminer düzenlendi. Talep eden tüm öğretim üyelerimizin ve idari personelin katılımına açık olarak düzenlenen seminer, laboratuvarda görev yapan uzmanlar tarafından verildi. GPC - SEC (Jel Geçirgenlik Kramatograpisi), Spektrofotometre UV-Visible ve Floresans Spektrometre, Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemi hakkında bilgiler verilen seminerde cihazların çalışma mantıkları, hangi numunelerden ölçüm alabilecekleri (katı, sıvı, gaz, yüzey, numune içi vs.) kullandıkları sarf malzemeler, hizmete ne zaman sunulabilecekleri ve hitap ettikleri hedef kitleler hakkında da bilgiler sunuldu.
Laboratuvar yöneticileri, önümüzdeki günlerde laboratuvarda bulunan diğer cihazlar için de bu tür seminerler düzenleneceğini belirtiler. Laboratuvarda bulunan cihazların çalışma mantıkları ve diğer bilgilerin aktarıldığı seminerlere katılmak isteyen Üniversitemiz öğretim üyesi/elemanı veya personelimiz, Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı yönetimiyle iletişime geçerek seminer tarihleri hakkında bilgi alabilecek.