Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Gençtanırım Kurt’un yürütücülüğünde Arş. Gör. S. Selen Kula’nın uzman olarak yer aldığı TÜBİTAK 4005- projesinin uygulama süreci başladı. 

TÜBİTAK 4005- Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı çerçevesinde kabul edilen “Okulumda Risk Yok” adlı projenin amacı “Okul psikolojik danışmanlarına yönelik olarak probleme dayalı öğrenme yaklaşımı ile problem davranış kuramının öğretilmesi; okul psikolojik danışmanlarının öğrencilerde karşılaştıkları riskli davranışları tanımlama, önleme becerilerinin geliştirilmesi ve okullarındaki karşılaştıkları riskli davranışlara müdahale etmede çözüm odaklı terapinin temel yöntem ve tekniklerini kullanma becerilerinin geliştirilmesidir.” Projenin bir diğer amacı ise psikolojik danışmanların riskli davranışlara yönelik ekolojik yaklaşım temelli önleme programı hazırlayabilme becerilerinin geliştirilmesidir.

Proje kapsamında Kırşehir’de görev yapan okul psikolojik danışmanlarına, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde eğitim verilmektedir.