“Ahilik ve Ahi Evran” Model Proje Olarak Ele Alındı

Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen “2023 - Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi” açılış programına katıldı. 5-6 Kasım 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenen kongrede, Üniversitemiz Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kâzım Ceylan, “Dünden Bugüne Türk-İslâm Medeniyetinin İnşasında Ahilik” konulu bir bildiri sundu.

Kongrede ayrıca Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu “Ahilik ve Ahi Evran” Projesi “Üretim, Tüketim ve Sosyal Sorumluluk İş Modeli” başlığı ile bir de çalıştay düzenlendi.

Çalıştayda ele alınan “Ahilik ve Ahi Evran” projesi ile uzman akademik çevrelerin ve düşünce kuruluşlarının bir araya getirilmesi planlanıyor. Hazırlanan bu model projede, Ahiliğin Türkiye ve dünya için her ölçekte uygulanabilir iş modeli potansiyelinin kurumsallaşmasına katkı yapması ise temel referans olarak ele alınıyor. Böylece Ahiliğin 2023 Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonunda somut olarak yer almasının mümkün olabileceği ifade ediliyor.

Çalıştay etkinlikleri bundan sonra tema çalıştayları, Ahilik kültürü bölge toplantıları, Ahilik ve Ahi Evran forumu, karar alıcılara brifing toplantıları olarak devam edecek.