Öğretim Üyelerimiz Kırşehir'de Yürütülen Arkeolojik Çalışmaların Kitaplaşmasına Katkı Sağladı

Kırşehir'de yapılan arkeolojik çalışmalar “Kırşehir Arkeoloji ve Paleoantropoloji Çalışmaları” adı altında kitap halinde yayınlandı. Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün talimatıyla İl Kültür Müdürlüğü tarafından Kırşehir’in tarihine ışık tutması için hazırlanan kitapta, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman’ın Kurutlu Kazısı ile Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli’nin Kırşehir Kalehöyük Kazıları hakkındaki makaleleri de yer alıyor.

Öğretim üyemiz Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman, Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli ve kitabın diğer yazarlarını 8 Şubat 2016 tarihinde makamında kabul eden Vali Necati Şentürk, yaptığı konuşmada, hazırlanan bu kitabın Kırşehir'in sahip olduğu zengin kültüre ve Kırşehir geçmişine ışık tutulduğunu söyledi. Vali Şentürk, ziyaret sırasında eserin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek kitap hediye etti.