Rektör Karakaya 9 Yıllık Özlemi Giderdi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla Kırşehir’in ve Ahi Evran Üniversitesi’nin sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor. 2007 yılında kurulan ancak bugüne kadar öğrenci alınımı gerçekleştiremeyen Tıp Fakültesine, Rektör Karakaya’nın yoğun çabaları sonunda 2016-2017 eğitim öğretim yılı güz dönemi için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 60 öğrenci alınması uygun görüldü. Her dönem Kırşehir’in gündeminde olan bu 9 yıllık hasret böylece sona ermiş oldu. 

Tıp Fakültesine öğrenci alımı müjdesini 11 Şubat 2016 tarihinde yapılan basın toplantısında Kırşehir Valisi Necati Şentürk ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya verdi. Yapılan basın açıklamasında 2016-2017 eğitim - öğretim dönemi içerisinde Tıp Fakültesine 60 öğrenci alınacağı bildirildi. 2007 yılında kurulan Tıp Fakültesine 2013 yılından bu yana öğretim elemanı alımı yapıldığını belirten Vali Necati Şentürk, Tıp Fakültesine öğrenci alımını önemsediklerini ve bu konu için YÖK Başkanı ile sık sık görüştüklerini söyledi. Kırşehir’e özel olmak kaydı ile YÖK Başkanının sağladığı imkânlarla öğrenci alımının gerçekleşeceğini belirten Vali Necati Şentürk, konuyla ilgili heyecan duyduklarını ifade etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Şentürk, bir şehrin kalkınmasında tıp fakültesinin öneminden bahsetti. Tıp fakültelerinin var olduğu şehirlerde eğitim kalitesinin artacağını, tıp teknolojisi ile birlikte hastanelerin gelişeceğini anlatan Vali Necati Şentürk, “Tıp fakülteleri ile birlikte şehirde ekonomik kalkınmalar olur ve şehirler cazibe merkezleri haline gelir” dedi. 

 “Gündemimiz Tıp Fakültesiydi”

Vali Necati Şentürk’ün ardından söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da Tıp Fakültesine öğrenci alımı yapacak olmalarından duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirdi. Göreve başladığı günden bu yana Tıp Fakültesi ile ilgili olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Rektör Karakaya, “Tıp Fakültesine öğrenci alımı Kırşehir’in gündemiydi. Birinci derecede sorumluluk bizde olduğu için durumumuzu görmemiz ve öğrencilerin eğitim – öğretim imkânlarını sağlamamız gerekiyordu. Ekibimle yaptığımız incelemelerde fiziki imkânlarımızla öğrenci alabilecek durumda olduğumuzu gördük” dedi. 

Tıp Fakültesi ile ilgili süreçlerde kendilerine büyük destek sağlayan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu’na teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Vatan Karakaya, fiziki imkânlarla ilgili olarak düzenlemeler yapıldıktan sonra Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu tarafından dosyalarının kabul edildiğini bildirdi. Tıp Fakültesine öğrenci alımı ile ilgili olarak YÖK tarafından belirlenmiş olan 20’ye yakın kriterle ilgili olarak açıklama yapan Rektör Karakaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Kütüphane için gerekli olan dokümantasyon alımlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Sonrasında cihaz alımı ile ilgili ihalelerimizi çok hassas olarak büyük bir ekiple gece gündüz çalışarak son noktaya getirdik. Ayrıca müfredat hazırlanması ile ilgili ciddi bir çalışma yapıldı. Tüm aşamalarla ilgili olarak YÖK Başkanı ile görüşerek teyit aldım. Çalışmalarımız sonunda YÖK Başkan Vekilimiz dosyayı göndermemi istedi. 04 Şubat 2016 tarihinde YÖK Genel Kurulunda öğrenci alımımıza dair karar çıktı” dedi. 

“İnsan Birinci Gündemimiz” 

Tıp Fakültesinin şehre ve üniversiteye katkılarından bahsederek önceliklerinin insan olduğunu belirten Rektör Karakaya, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan bir kişi ile Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan kişinin mezuniyet şartlarının aynı olması gerektiğini vurgulayarak gerekli şartların sağlandığını sözlerine ekledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya kendisi ile birlikte yoğun emek sarf eden ekibine de teşekkür etti. 

Morfoloji Binası Kalkınma Bakanlığının Yatırım Programına Dahil Edildi

Tıp Fakültesi için gerekli olan Morfoloji binası hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya, Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan’ın yoğun emekleriyle Morfoloji binasının yapımının 2016-2017 Kalkınma Bakanlığı yatırım programına dahil edildiğini söyledi. Morfoloji binasının B planı olarak devrede olduğunu anlatan Rektör Karakaya, üç yıl süreyle temel bilimlerin Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde yer alan laboratuvarlarda yapılacağını sözlerine ekledi. Üç yıl süren temel eğitimden sonra Morfoloji binasında eğitimlerin devam edeceğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, iki yıl içerisinde binanın tamamlanacağını ifade etti. Bu durumun kendisini güçlendirdiğini belirten Rektör Karakaya, “Üç yıl sonrasını görmemiz gerekiyordu. Şu anda altı yılımız garanti” dedi. 

300’e Yakın Yeni Öğrenci Ahi Evran Üniversiteli Olacak

Üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Vatan Karakaya, YÖK’e sundukları dosya kabul edilirse 300’e yakın öğrencinin üniversitemiz bünyesinde yer alacağını söyledi. 2016 – 2017 eğitim - öğretim döneminde farklı bölümlerde yer alacak öğrencilerle ilgili açıklama yapan Rektör Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü. “Lastik – Plastik Bölümünü açtık. Bu bölümün açılmasının ardından Petlas Lastik firmasının sahibi ile görüşerek bu bölümün onlar için açıldığını söyledik. Uygulama ve staj imkânları ile ilgili olarak protokol yapılması için teklifte bulunduk. Teknik eleman desteği sağlayacak olan bu bölüm bekleneni verebilirse bu bölümün fakültesini kurmak istiyoruz.”

Güzel Sanatlar Fakültesine Öğrenci Alımı İçin Müracaat Yapıldı

Öğrenci alımının beklendiği bir başka fakülte olan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine öğrenci alımının yapılması için müracaat ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri bölümünü açtıklarını, bu bölüme öğrenci alımı için YÖK’e dosya göndereceklerini ve YÖK’ün Genel Kurulunda bu dosyanın onaylayacağı müjdesini verdi. 

İnşaat Mühendisliği Bölümü Aktif Oluyor

Mühendislik – Mimarlık Fakültesi içerisinde yer alan İnşaat Mühendisliği bölümü ile ilgili de açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya, öğretim elemanı temini sağlandığında bu bölümü açacaklarını belirtti. Şehrinden de bu bölüm için talepler geldiğini söyleyen Rektör Karakaya, ana mühendislik bölümlerinin açık olması gerektiğini anlattı. Enerjiye çokça yatırım yapıldığı ve üniversite desteği veremedikleri Enerji Bölümünü de açacaklarını söyleyen Rektör Karakaya, Meslek Yüksekokullarındaki ihtiyaca dönük çalışmalardan bahsetti. 

İnşaatlarla İlgili Süreçlerde Sona Geliniyor

Konuşmasında alt yapı çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Prof. Dr. Vatan Karakaya, 100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin ilk inşaat döneminde temelinin atılacağını söyledi. Morfoloji binasının, Kalkınma Bakanlığından onayının alınmasından sonra temelinin atılacağını belirten Rektör Karakaya, içerisinde Ziraat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik – Mimarlık Fakültesi, Kültür Merkezi ve Maraton Tribününün bulunduğu TOKİ 2. Etapla ile ilgili ihalenin yapıldığını bildirdi. Fiziki ihtiyaçları karşılamak amacıyla yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Karakaya, mevzuatların belirli süreçleri de beraberinde getirdiğini söyledi.  

İslami İlimler Fakültesinin kurulması ile ilgili olarak imza süreçleri hakkında bilgi veren Rektör Karakaya, büyümeyi hedeflediklerini söyledi. TOKİ ile yapılan görüşmeler sonrasında Aşıkpaşa Yerleşkesinin devrini yapacaklarını ve 10.000 m2 alanın İslami İlimler Fakültesi ve sosyal tesisleri kapsayacağını anlatan Rektör Karakaya, Bağbaşı Yerleşkesi içerisinde Sağlık Yerleşkesi kuracaklarını da sözlerine ekledi.

Anjio Ünitesinin Kurulma Çalışmaları Devam Ediyor 

Rektör Karakaya, Tıp Fakültesi bünyesinde Anjio Ünitesi kurma çalışmalarının devam ettiğini de söyledi. 

Önceliğimiz Kaliteli Eğitim

Üniversitedeki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite ile ilgili süreçlerden bahsetti. Şu an üniversitede başlamış olan ve devam eden kalite çalışmalarını anlatan Rektör Karakaya, sözlerine şöyle devam etti: “Akademik kalite süreçlerimizle ilgili olarak profesyonel bir şirketle anlaştık ve akademik kalite nasıl olmalı çalışmasının birinci aşaması tamamlandı. TÜBİTAK bünyesinde yer alan ve stratejik plan yapan TÜSSİDE ile 2016 – 2021 Üniversite Stratejik Planını hazırlıyoruz. Önemsediğimiz bir diğer çalışma ise 2016 yılı itibariyle geçerli olan YÖK’ün Kalite Güvence Yönetmeliği. Bu yönetmelik, eğittiğimiz insanların kalitesini ölçmek üzere kalite ölçeklerinden oluşuyor. Hoca ve öğrencinin kalitesini ölçebilmek adına yapılan bu çalışmayı tamamladığımızda Türkiye’deki üniversiteler içerisinde örnek olmayı hedefliyoruz. Binalar halledilir, insanı ihmal etmemeliyiz.”

Rektör Karakaya son olarak yapılan tüm çalışmalarda kendisine destek veren il protokolüne teşekkür ederek üniversitedeki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.