Göç ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezimizden Kent Konseyine Ziyaret

Üniversitemiz Göç ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Güreşci, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aktürk, Kırşehir Kent Konseyi’ne ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Konsey Genel Sekreteri Osman İlhan ve konsey yöneticilerinin katılımı ile “Kırşehir'de Göç ve Kent Sorunları” ana temalı bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda konu ile ilgili ortak bir açıklama metni hazırlandı. Açıklamada, Kırşehir'in kendisine özgü bir kent kültürüne sahip olduğu; bu kültürün zaman içerisinde gerek Kırşehir kırsalı gerekse diğer şehirlerden alınan göçler ile etkileşim içerisinde olduğu ancak büyük şehirlerde yaşanan köy-kent kültür çatışmasının Kırşehir'de gerçekleşmediği kanaatine varıldı. Ayrıca, Kırşehir'in son yıllarda eğitimdeki başarısı, şehri özellikle eğitime önem veren ailelerin ilgi odağı haline getirdiği ve kısmen nitelikli göç aldığı gerçeği ortaya konuldu. Kırşehir'in kentleşme sürecinde ekonomik ve sosyal gelişmelerin yanı sıra Ahi Evran Üniversitesi’ndeki gelişmelerin katkısının da önemli olduğu vurgulanarak konu ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.