Öğrencilerimiz AFAD Hakkında Bilgilendirildi

Üniversitemizde, eğitim kalitesinin artırılması amacıyla klasik anlatım yöntemiyle sınırlı kalınmayarak bilginin uygulama ile pekiştirilmesi için çeşitli programlar düzenleniyor. Bu bağlamda, Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencilerine “Eğitimde Proje Geliştirme” dersi çerçevesinde “Deprem Sarsar, Bilinçsizlik Yıkar” isimli bir proje ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tanıtıldı. Üniversitemiz Cacabey Yerleşkesinde 15 Nisan 2016 tarihinde, AFAD Eğitim Uzmanı Serhat Yılmaz’ın AFAD hakkında bilgiler verdiği programa, çok sayıda öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz, İtfaiye ve Ambulans, AFAD araçları ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) araçlarını birebir tanıyarak depremden sonra ilk 72 saat içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldular.