Sağlık Yüksekokulu Dünya Ebeler Gününde Ebeleri Unutmadı

Sağlıklı bireylerle sağlıklı toplumların oluşacağına inanan Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu, önemli gün ve haftalarla ilgili farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Akademik ve idari personelini bu önemli günlerde unutmayan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Çiftçi, her yıl 5 Mayıs tarihinde kutlanan “Dünya Ebeler Günü”nde Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü akademik personeli ile bir araya geldi. 

Dünya Ebeler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Doç. Dr. Harun Çiftçi, “Ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan tüm sağlık personelimiz gibi ebeler de, sağlık hizmet sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir.” dedi. Yaptıkları önemli görevler nedeniyle ebelerin, toplum içinde her zaman saygın bir yerleri olduğunu vurgulayan Çiftçi, bu saygınlığın devam edeceğini sözlerine ekledi. 

Dünyanın en eski mesleklerinden olan ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek isteyen Doç. Dr. Harun Çiftçi, “Dünyanın en eski ve kutsal mesleklerinden olan ebelik mesleği, doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetleri, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirlerin ve tıbbi önlemlerin alınması ile gerekli hallerde ilk yardım ve acil hizmetlerini verilmesinde sosyal devletin topluma bakan yüzünü temsil etmektedir.” dedi. 

Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü akademik personeline teşekkür belgesi ve çiçek veren Doç. Dr. Harun Çiftçi, yeni doğanlarla ilk temas kuran ve bu kutsal görevi özveri, sabır, gayret ve sevgi ile yerine getiren tüm ebelerin Ebeler Gününü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.