Öğretim Görevlimiz ve Öğrencisi “Reaktif Bomba Geçirmez Beton Blok Duvar Projesi” Geliştirdi

Üniversitemiz Mucur Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı Öğr. Gör. Mustafa Sudağ ile öğrencisi Azmi Ayvaz, “Reaktif Bomba Geçirmez Beton Blok Duvar Projesi” geliştirdi. Geliştirilen bu proje ile şehir merkezi ve kırsalda bulunan Kalekol diye tabir edilen korunaklı tasarıma sahip olmayan karakollarımızda saldırılarda kayıplar verilmemesi için hızlı ve düşük maliyetle bu durumu ortadan kaldırmak veya en aza indirgemek mümkün olacak. Modüler olarak inşa edilebilen, patlayıcılar, bomba yüklü araçlar ve ateşli silahlara karşı geleneksel duvarlara nispeten çok daha dayanıklı olan bu duvarlar eğik yapısı ile patlayıcı ve ateşli silahlara karşı daha yüksek direnç sağlarken piksel tabanlı kamuflaj boyası ile siper pencerelerinin tespit edilmesini güçlendiriyor. Özel olarak tasarlanan siper pencereleri sayesinde güvenlik güçlerinin korunaklı bir biçimde reaksiyon gösterebilmesine imkân sağlıyor. Sahip olduğu yükseklik ile karakol içerisine sızmaların engellenmesi ve gerisinde bulunan binaların güvenliğini üst seviyeye çıkarıyor.