Öğretim Üyelerimiz Trabzon’da Kongreye Katıldı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesinin ev sahipliğini yaptığı fen ve matematik eğitiminde önemli bir kongre olan 12. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresine katıldı. İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Muhammet Arıcan, Yrd. Doç. Dr. Okan Kuzu ve Yrd. Doç. Dr. Serdal Baltacı yapmış oldukları çalışmaları Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesinde başarıyla sundu. Yrd. Doç. Dr. Muhammet Arıcan “Ortaokul Matematik Öğretmen Adaylarının Orantısal Olan Ve Olmayan İlişkileri İncelerken Karşılaştıkları Zorluklar” ,Yrd. Doç. Dr. Okan Kuzu ise Arş. Gör. Yasemin Kuzu ve Yrd. Doç. Dr. Sadık Yüksel Sıvacı ile birlikte hazırladıkları “Öğretmen Adaylarının Matematik Kavramına Yönelik Metafor Algıları” isimli çalışmalarıyla kongreye katıldı. Yrd. Doç. Dr. Serdal Baltacı ve Yrd. Doç. Dr. Avni Yıldız “Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin Teknopedagojik Yeterliliklerinin Gelişimi İçin Yürütülen Ders İmecesi Sürecinden Yansımalar” isimli çalışmayı birlikte sundu. Yine Yrd. Doç. Dr. Serdal Baltacı, Ahi Evran Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında desteklenen ve Yrd. Doç. Dr. Avni Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Kıymaz ile Arş. Gör. Dr. Cahit Aytekin ’den oluşan proje ekibi ile birlikte  “Tasarım Tabanlı Araştırma Yöntemiyle Üstün Yetenekli Öğrencilere Yönelik Bir Etkinliğin Geliştirilmesi Süreci” isimli çalışmayı başarıyla sundu.