Mezuniyet törenlerinde öğrencilerimizin beklentisi ve isteği doğrultusunda insanımızın gönlünde karşılık bulmuş değerli sanatçılarımız, pek çok üniversitede organizasyonların bir parçası olmuşlardır. Bu doğrultuda üniversitemizde de mezuniyet törenlerinde bir ulusal sanatçımızı öğrencilerimizle buluşturmak ile ilgili duyurumuzu kamuoyu ile paylaşmıştık.

Ancak son dönem içerisinde ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastedenler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleşen terör saldırıları sonucu şehit olan çok sayıda askerimiz ve polisimizin bulunması sebebi ile ve ayrıca gönül adamı, halk ozanı ve dünya kültür hazinesi olarak kabul ettiğimiz “Neşet Ertaş” üstadımız ile ilgili kamuoyunun hassasiyeti dikkate alınarak mezuniyet törenlerimizdeki sanatçı etkinlikleri iptal edilmiştir.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR