“Kadın Beyni Erkek Beyni” Üniversitemizde Konuşuldu

Üniversitemiz Sağlıklı Yaşam Kulübü Topluluğu tarafından “Kadın Beyni Erkek Beyni” konulu konferans düzenlendi. 26 Nisan 2016 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Serkan Karaismailoğlu katıldı. Konferansı, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci ilgiyle takip etti.

Dr. Serkan Karaismailoğlu, beyindeki gelişimin kadın ve erkek arasındaki farkı yarattığını söyledi. Kadın erkek kavgasının asıl nedeninin birbirini tanımamak olduğunu söyleyen Dr. Serkan Karaismailoğlu, erkekler her ne kadar kabul etmese de ilişkiyi kadınların başlatıp yine onların bitirdiğinin bir gerçek olduğunu savundu. 

Toplumda kadınların çok konuştuğu gibi bir yanlış algının olduğuna değinen Karaismailoğlu, bu düşünceyi savunanlara futbol tartışma programlarını izlemelerini tavsiye ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Kadın beyni ve erkek beyni diye ikiye ayıramayız, beyinler ikiye ayrılamaz sadece beyninizin cinsiyetlerini ayırabilirsiniz.”

Konferans, Dr. Serkan Karaismaioğlu’na Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci ve Sağlıklı Yaşam Kulübü Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Anıl Özüdoğru tarafından hediye verilmesi ile sona erdi.