“Kalbimizin Doğusu Doğu Türkistan” Konulu Konferans Düzenlendi 

Öğrencilerinin sabırlı, yatıştırıcı, mütevazı, devlete itaatli, barışsever, farklı düşüncelere ve inançlara saygılı olma gibi güzel niteliklere sahip olarak yetişmesi için çaba sarf eden üniversitemizde, İnsan Hakları Topluluğu tarafından “Kalbimizin Doğusu Doğu Türkistan" konulu konferans düzenlendi. 27 Nisan 2016 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Abdurrahim Kaşgari katıldı. Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci tarafından ilgiyle takip edildi.

Kırşehir Ahmet Yesevi Camii İmamı Ahmet Köksal’ın Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkan Vekili Abdurrahim Kaşgari, Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerinin uğradığı zulümden bahsetti. Kaşgari şöyle konuştu: “Hiçbir ulusal basın Doğu Türkistan’da yok. Ülkeye girmeleri yayın yapmaları yasak, Doğu Türkistan’da yaşayan insanların ibadetlerini yapmaları yasak özellikle ramazan ayında sırf yeni yetişen nesil İslam’ı öğrenmesin ibadet edemesin diye zorunlu olarak su ve poğaça dağıtılır.” Doğu Türkistan’da çok fazla madenin bulunduğunu, yer altı kaynakları bakımından zengin olduğunu ifade eden Abdurrahim Kaşgari sözlerini şöyle noktaladı: “Doğu Türkistan’ı bugün ayakta tutan İslam dinidir.” 

Konferansın sonunda Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Abdurrahim Kaşgari’ye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel tarafından konferansa katılım ve katkılarından dolayı plaket verildi.