Büyük Ozan Neşet Ertaş “Âşıklar Buluşması” ile Anıldı

Üniversitemiz ile Avrasya Âşıklar Derneği tarafından Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş anısına "Âşıklar Buluşması" programı düzenlendi. 28 Nisan 2016 tarihinde “1. Uluslararası Anadolu’ya Ruh Veren Şehirlerde Âşıklar Şöleni” kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden âşıklık geleneğinin temsilcileri bir araya geldi.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir’de böyle bir programın düzenlenmesinin önemine değinerek Neşet Ertaş’ı Kırşehir ve Türkiye’nin değeri olarak daha iyi tanınmamız gerektiğini söyledi.

Anadolu’ya ruh veren şehirler dendiğinde ilk olarak Kırşehir’in akla geldiğini ifade eden Avrasya Âşıklar Derneği Başkanı Âşık Zeki Erdal ise Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş’ın eserleriyle kültürümüze önemli katkıları olan isimler olduğunu söyledi. Erdal, Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya özgün sazıyla ve mütevazı kimliğiyle çok değerli bir sanatçı olan Neşet Ertaş anısına “Âşıklar Buluşması”nın üniversitemizde gerçekleşmesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Âşık Ahmet Poyrazoğlu ve Âşık Orhan Üstündağ'ın deyişleri ile başlayan programda, ikilinin atışmaları katılımcıların beğenisini topladı.

Azerbaycan'dan Âşık Şahbaz, Gürcistan'dan Âşık Nargile'nin ezgileri ile renk kattığı programda, Türk Sanat Müziği sanatçısı Şeyda Erdal türküler söyledi.  Son olarak Avrasya Âşıklar Derneği Başkanı Âşık Zeki Erdal’ın sevgiyi, aşkı, hasreti, gurbeti türkülerinde nakış nakış işleyen halk ozanı, gönül adamı Neşet Ertaş’ın eserlerini okuduğu program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un katılımcılara hediye vermesinin ardından sona erdi.