Rektör Karakaya YÖK Başkanı ile Birlikte Bişkek’te Kongreye Katıldı 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 20 Mayıs 2016 tarihinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) VI. Olağan Kongresine katıldı. Kongreye Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile YÖK üyeleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, T.C. Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Ukrayna Bişkek Büyükelçisi Nikolay Doroşenko, Azerbaycan Büyükelçilik temsilcileri, KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve diğer temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Rektör Karakaya ve beraberindeki heyet kongre öncesinde bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ)’ni ziyaret eden heyet daha sonra Türkiye Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç’ın konuğu oldu. Rektör Karakaya ve beraberindeki heyet son olarak Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Sariyeva Kubanyçbekovna ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

  

Kongrenin ardından Üniversitemizi temsilen Rektör Karakaya'nın katıldığı, KÜNİB'e 2016 yılında üye olan üniversitelerin imza töreni gerçekleştirildi.