Ahi Evran Üniversitemiz Senatosundan Dünya Liderine Fahri Doktora

Üniversitemiz Senatosu tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, zulme uğramış mazlumlara uzattığı yardım eli,  katıldığı her ortamda savunduğu adalet, eşitlik, hakkaniyet ve merhamet vurgusuyla insan onurunu yücelten söylemleri sayesinde ülkemizin ve yüce milletimizin uluslararası alandaki saygınlığına yaptığı katkılardan dolayı, uluslararası ilişkiler alanında, fahri doktora unvanı verildi. 

27 Mayıs 2016 tarihinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen fahri doktora törenine, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, yüksek yargı mensupları, il protokolü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğretim üyeleri ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tören öncesi üniversitemiz şeref defterini imzalayarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi. 

Rektör Karakaya: “Zât-ı âlinizin, dünya liderliği bizlere büyük devlet olma şuurunu aşılamıştır”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Zât-ı âlinizin, dünya liderliği, bizlere yeni bir ufuk kazandırmış ve büyük devlet olma şuurunu aşılamıştır. Yıllarca devletimiz ve milletimiz için taşıdığımız derin sevgi ve heyecanımız sinelerimize hapsedilmişti. Ancak zât-ı âlinizin Davos’taki asil duruşu, bastırılmış hislerimize tercüman, küllenmeye yüz tutmuş medeniyet arayışımıza kılavuz olmuştur. Vicdanı olmayan Batı medeniyetine “Dünya 5’ten büyüktür” sözlerinizle neşter vurdunuz. Dünya insanlık anlayışının yönünü değiştirdiniz. Ülke çıkarları adı altında dünyayı sömüren ve bu hesapları uğruna çocukları öldüren anlayışa karşı her fırsatta merhameti ve insani değerleri vurgulayarak dünya mazlumlarının ümidi haline geldiniz. Bu insani duruşunuzla dünya lideri oldunuz. Milletimize bu duygu ve şuuru yaşattığınız için size minnettarız.”

Rektör Karakaya: “Ahilik Anlayışının meşalesini Ahi Evran Üniversitesi Gelecek Bin Yıllara Taşıyacaktır”

Rektör Karakaya, “Kadim zamanlarda gönül erlerinin harman olduğu bölgemizde, Ahi Evran-ı Veli Kırşehir’de yaşamış ve bin yıl süren Ahilik anlayışının meşalesini bu topraklar üzerinde yakmıştır” diyerek gelecek bin yıllarda da bu meşalenin taşıyıcısının Ahi Evran Üniversitesi olacağını ifade etti. 

Rektör Karakaya: “Kütüphaneler Üniversitenin Kalbidir Ancak Bir Kütüphane Binasına Sahip Değiliz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Üniversitemizin eksiklerini anlatarak şöyle konuştu: “Sahip olduğumuz kültür ve ananemize göre isteme makamı iki tanedir. Birincisi Kerim olan Allah, diğeri de yüce devlet kapımızdır. Tensiplerinizle rektör olarak atandığım Üniversitemizin acil ihtiyacı olan üç talebimizi yüksek müsâdelerinizle arz etmek isterim.

Bilindiği gibi Kütüphaneler üniversitelerin kalbidir. Ancak öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın istifade edebileceği bir kütüphane binasına sahip değiliz.

İkinci olarak, Bakanlar Kurulu kararıyla yakın zamanda kurulmuş olan İslami İlimler Fakültemizi faaliyete geçireceğimiz bir binamız yoktur. Kültürel ve manevi kalkınmamızda ve insan ruhunun ihyâsında elzem olan bu fakülteyi önemsiyoruz. 

Göreve geldiğimiz bir yıl içerisinde büyük çabalar sonucunda ilimizin ve üniversitemizin ihtiyacı olan Tıp Fakültemize öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir. Halen mevcut olan ve Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanılan Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi şehrimizin ve öğrencilerimizin uygulama ihtiyaçlarına cevap veremez durumdadır. Bu itibarla hem şehrimize katkı sağlaması hem de öğrencilerimizin uygulama yapabileceği üniversitemiz kampüsünde 300 yataklı bir hastaneye acil ihtiyacımız vardır. Zat-ı alinize arz olunur.”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasının son bölümünde Üniversitemiz Senatosunun 24 Mayıs 2016 tarihli toplantısında aldığı aşağıdaki Senato Kararını okuyarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sahneye arz etti ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a cübbesini giydirerek fahri doktora diplomasını takdim etti. 

“Yurtlarından sürgün edilen milyonlarca Suriyeli kardeşimiz başta olmak üzere dünyanın değişik bölgelerinde çeşitli sebeplerle zulme uğramış mazlumlar için Birleşmiş Milletler Örgütü’nün harekete geçmesini beklemeden he her türlü insani yardımı ulaştırma konusunda gösterdiği çaba, katıldığı her ortamda savunduğu adalet, eşitlik, hakkaniyet ve merhamet vurgusuyla insan onurunu yücelten söylemleri sayesinde ülkemizin ve yüce milletimizin uluslararası alandaki saygınlığına yaptığı katkılardan dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a uluslararası ilişkiler alanında, fahri doktora unvanının tevcihine oy birliği ile karar verilmiştir.” 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan: “Ahi Evran Üniversitesi Başarısı ile Göz Dolduruyor”

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, üniversitemizin kuruluşundan bu yana geldiği sevindirici noktaya değinerek emeği geçenlere teşekkür etti. Gelecek yıllarda Ahi Evran Üniversitesini daha yüksek seviyelere ulaşmış olarak görmeyi umduğunu, bu süreçte öğretim elemanlarına çok iş düştüğünü belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan, uluslararası standartlarda öğrenci yetiştirmenin önemine değindi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, öğrenciler için nasıl ve nerede bir eğitim gerekiyorsa onun için destek vereceklerini, lisans ve yüksek lisans olmak üzere gerek yurt içi gerekse yurt dışında öğrenci yetiştirmeye açık olduklarını belirterek öğretim elemanlarından da uluslararası düşünmelerini istedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 500 Öğrenci Kapasiteli Yurdun Müjdesini Verdi

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Kırşehir’e yaptıracağı 250’si erkek, 250 kız olmak üzere 500 öğrenci kapasiteli yurdun da müjdesini verdi. 

Tören, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hediye takdiminin ardından sona erdi.