TAGEM'den Ãœniversitemize Bir Destek Daha

Yaptığı başarılı çalışmalar ve geleceğe yönelik projeler ile büyüyerek ilerlemeyi hedefleyen üniversitemiz, projelerinde destek görmeye devam ediyor. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Sözen'in proje yürütücülüğünü yaptığı "Orta Kızılırmak Vadisi Yerel Kuru Fasulye Popülâsyonlarının Morfolojik ve Moleküler Karakterizasyonu ile Kök Lezyon Nematoduna Karşı Dayanıklı Genotiplerin Belirlenmesi" isimli proje Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından 213 bin 700 TL tutarında bütçe ile desteklendi. TAGEM tarafından desteklenen projede, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Yağmur, Zootekni Bölümünden Doç. Dr. Ufuk Karadavut, Bitki Koruma Bölümünden Yrd. Doç. Dr. H. Didem Sağlam, Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezinden Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Yılmaz yer aldı. Proje kapsamında Orta Kızılırmak Vadisi sınırları içinde yer alan 8 il ve 27 ilçeden toplanacak yerel kuru fasulye popülasyonlarının morfolojik ve moleküler karakterizasyonlarının yanı sıra kök lezyon nematodu olan Pratylenchus sp.'e dayanıklı genotiplerin ortaya konulması amaçlanıyor.