Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya BESYO Özel Yetenek Sınavı İle İlgili Basın Açıklamasında Bulundu

ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı ile ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya basın açıklamasında bulundu. Rektör Karakaya, 19 Temmuz 2016 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, Özel Yetenek Sınavına ilişkin bilgiler aktardı. Prof. Dr. Vatan Karakaya, Özel Yetenek Sınavı kayıtlarının 18 Temmuz 2016 itibariyle başladığını ve kayıtların dört gün süreceğini söyledi. Rektör Karakaya, adayların taleplerinin yoğun olması halinde, 22 Temmuz 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru süresinin uzatılabileceğini belirtti.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna öğrenci alımı için yapılacak olan Özel Yetenek Sınavı ve Hazırlık Kursunda, 19 öğretim elemanı, 8 idari personel, 9 teknik personel, 7 yardımcı hizmet personeli ve herhangi bir aksaklık durumunda müdahale edilmesi için 2 elektrik teknisyeni personelin görev yapacağını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Koordinatörümüz, Sınav Komisyon Başkanımız ve Sınav Komisyon Üyelerimiz şeffaf ve adil bir sınav olması için gerekli hazırlıkları tamamlamışlardır.” dedi.   


Sınava ilişkin bilgiler vermeye devam eden Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “2016-2017 eğitim öğretim yılında üniversitemize öğrenci alımı, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Bölümlerinde olacak. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ile Spor Yöneticiliği Bölümüne başvuran adaylar, ÖSYM puanı ve koordinasyon puanları değerlendirilerek alınacaktır. Antrenörlük Bölümüne başvuran adaylar ise yine ÖSYM puanı, koordinasyon puanı ve sporcu özgeçmişi puanları esas alınarak öğrencimiz olacaklardır.  Aday öğrencilerimiz, kayıtlarını yaptırdıktan sonra sınava girecekleri parkurda kendilerini deneme imkanı bulacaklardır. Sınav alanımız, 9 parkurdan oluşmaktadır ve bu parkurlara dair belirlenen şartlar, Üniversitemiz Senatosu tarafından onaylanan yönerge ile öğrencilere duyurulmuştur. Görevli iki öğretim elemanımız ile parkurlarımız saat 18.00’e kadar adayların kullanımına açık olacaktır.”

Sınav ile ilgili değerlendirmeleri yapmak üzere Sınav Yürütme Komisyonu, Özgeçmiş Değerlendirme Komisyonu ve İtiraz Komisyonu olmak üzere üç ayrı komisyon kurduklarını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, özellikle İtiraz Komisyonunun adaylardan gelen dilekçe ile yapılmış itirazları anında değerlendirip adaya sonucunu bildireceğini sözlerine ekledi. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Bölümlerine 50 kişilik kontenjanların yanı sıra, 10 kişilik milli sporcu kontenjanı ile toplamda 180 öğrenci alınacağını bildiren Rektör Karakaya, Özel Yetenek Sınavının 25-27 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacağını söyledi. 2015 – 2016 eğitim öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından yapılan sınava yaklaşık 1400 adayın katıldığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu yıl daha fazla adayın katılmasını beklediklerini vurguladı. Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Sınavda bizim için önemli olan bir husus da sınavın şeffaflık ilkesine uygun olarak adil şekilde sonlanmasıdır.” dedi. Bu amaçla sınavda altı farklı görüş açısına sahip kameraları devreye soktuklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, sınav salonunda sınava giren adayların, izleyici salonlarından takip edilebileceğini de ifade etti.  


Üniversitemizin coğrafi konumu ve başarıları ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun fiziki altyapısının, Türkiye standartlarının üstünde olmasının adaylar tarafından tercih edilirliği artırdığını anlatan Rektör Karakaya, “Bu hem üniversitemiz için bir başarı hem de şehrimizin tanıtımı için önemli bir husustur.” dedi. 2015 – 2016 eğitim döneminde yapılan Özel Yetenek Sınavında ilk günkü başvuru sayısının 50-60 civarında olduğunu belirten Rektör Karakaya, bu yıl ilk günkü başvuru sayısının 400’ü aştığını sözlerine ekledi.

Rektör Karakaya açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Sınav Komisyonunda görev yapan öğretim üyelerimiz, adayların sorunsuz bir sınav geçirmeleri için yardımcı olacaktır. Ayrıca Özel Yetenek Sınavında görev yapan tüm personellerimize kolaylıklar dilerken sınava katılacak adaylarımıza da başarılar diliyorum.”