Üniversitemiz BESYO Özel Yetenek Sınavlarına Rekor Başvuru

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna öğrenci alımı için sınavlar 25 – 27 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak. Geçen yıllara oranla rekor düzeyde başvuru yapılan sınav için Türkiye’nin her ilinden aday öğrenciler üniversitemizi tercih etti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun başarı ve teknik donanım olarak Türkiye standartlarının çok üstünde olmasına ve çok sayıda milli sporcusunun da bulunduğuna değinen Doç. Dr. Mahmut Erbey, başvurulara ilişkin istatiskler hakkında açıklamalar yaptı. Sınava toplam 1780 adayın başvurduğunu söyleyen Doç. Dr. Mahmut Erbey, bu sayının 1331’inin erkek aday, 449’unun bayan aday, 74’ünün milli sporcu ve 63’ünün de Spor Lisesi çıkışlı olduğunu söyledi.

Bölümler açısından da istatistikleri değerlendiren Erbey, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne ilişkin sayılar hakkında şunları söyledi: “Bölümümüze başvuran toplam aday sayısı 751’dir. Bu sayının 571’i erkek adaylardan oluşurken bayan aday sayısı 180’dir. Ayrıca bölümüze 26 milli sporcu ve 27 Spor Lisesi çıkışlı adayımız başvuru yapmıştır.”

Antrenörlük Bölümü için toplam 319 başvuru aldıklarını belirten Doç. Dr. Mahmut Erbey, 246 erkek adayın, 73 bayan adayın, 32 milli sporcunun ve 22 Spor Lisesi çıkışlı adayın üniversitemizi tercih ettiğini söyledi. Spor Yöneticiliği Bölümündeki sayılarla da ilgili bilgi aktaran Erbey, bölüme başvuran toplam aday sayısının 710 olduğunu söyledi. Başvuruların dağılımı hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Mahmut Erbey sözlerine şu şekilde devam etti: Bölümümüze 514 erkek aday, 196 bayan aday, 16 milli sporcu ve 14 Spor Lisesi çıkışlı aday başvurmuştur.”

Milli sporcu kontenjanı da dahil olmak üzere toplamda 180 öğrenci alacaklarını belirten Doç.Dr. Mahmut Erbey, başvuruların beklenenden fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini, verdikleri kaliteli eğitime inandıklarını ve başarılarının artarak devam edeceğini söyledi.