Rektör Karakaya BESYO Özel Yetenek Sınavlarını Yakından Takip Etti

Gençlerin önemsenmesine ve bu konuda gayret gösterilmesi gerektiğine inanan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, BESYO Özel Yetenek Sınavlarını yakından takip etti. 25 – 27 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılan ve rekor başvuru alan Özel Yetenek Sınavı sona erdi. Üniversitemiz öğrencisi olmak isteyen 1780 aday sınava başvuru yaptı.

Sınav kayıt sürecini ve sınavı önemseyerek yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 27 Temmuz 2016 tarihinde sınavların yapıldığı salonlarda incelemelerde bulundu. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un da eşlik ettiği incelemelerde Rektör Karakaya, öğrenciler ve görev yapan personelle sohbet etti. Üniversitemizin adaylar tarafından bu derece yoğun ilgiyle tercih edilmesinin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Rektör Karakaya, “Verdiğimiz eğitimin kalitesi ve sporcularımıza desteklerimiz artarak devam edecektir.” dedi. 

Adaylarla görüşen ve onların heyecanını paylaşan Prof. Dr. Vatan Karakaya, başvurulara ilişkin açıklamalarda bulundu: “2016-2017 eğitim öğretim döneminde üniversitemizde öğrenim görmek için başvuruda bulunan adayların sayısı 1780’dir.  Bu sayının 1331’ini erkek adaylar, 449’unu bayan adaylar, 74’ünü milli sporcu ve 63’ünü de Spor Lisesi çıkışlı adaylar oluşturmaktadır.”

Bölümler bazında da başvurularla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “2016-2017 eğitim öğretim yılında Üniversitemiz Beden Eğitimi  ve Spor Yüksekokuluna, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü olmak üzere üç bölüm için öğrenci alınacaktır. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 751,  Antrenörlük Bölümü için 319, Spor Yöneticiliği Bölümü için de 710 başvuru aldık.”

Geçen seneye oranla bu yıl daha fazla başvuru aldıklarını ve bu sayının artmasından mutlu olduklarını ifade eden Rektör Karakaya, alınacak öğrenci sayıları ilgili de  bilgi verdi. Üç bölüm için 50 kişilik kontenjanların yanı sıra, 10 kişilik milli sporcu kontenjanı ile toplamda 180 öğrenci alınacağını açıklayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2016-2017 eğitim öğretim yılında üniversitemiz bünyesinde 30 milli sporcunun öğrenim göreceğini sözlerine ekledi. Kayıtların alınmasından sınavın sonlanmasına kadar olan süreci değerlendiren Rektör Karakaya, sınavın adil bir şekilde tamamlanması için özveriyle çalışan personele teşekkür etti.