Rektör Karakaya İnşaat Çalışmalarına Hız Verdi

Eğitim öğretim faaliyetlerinde kaliteyi yakalamayı amaç edinen üniversitemiz, fiziki alt yapısı ile de en iyiler arasına girmeyi hedefliyor. Çağın gereklerine uygun ve dinamik bir eğitim sunmak için çalışmalarını artıran üniversitemiz, mevcut binalarına yenilerini eklemeye başladı. Binlerce Ahi Evranlı öğrencinin yanı sıra gelecek nesillerinde Ahi Evran Üniversitesi camiasında yer alması için yoğun çaba gösteren üniversitemiz, yeni birimleri ve binaları ile başarıyı en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyor.

İnşaatlar Hızla Yükseliyor

Ahi Evran Üniversitesinin gelişmesi için yoğun çaba harcayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatlarla ilgili süreci yakından takip ediyor. İnşaatların hızla tamamlanması ve kısa sürede teslimlerinin sağlanabilmesi için sürekli yerinde incelemeler yapan Rektör Karakaya, haftalık incelemelerle hakkında bilgi almaya devam ediyor. Yeni binaların kazandırılması ve eğitimde öncü olmayı hedefleyen Rektör Karakaya, modern binalarda kaliteli eğitim verilebilmesi için yoğun çalışmalar yapıyor. Mevcut binalarının tamamlanmak üzere olmasının yanı sıra yeni binalarının yapımına da başlanan üniversitemizde inşaatlar hızla yükseliyor. 10 Ağustos 2016 tarihinde inşaatları gezerek yerinde incelemeler yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatlara ilişkin önemli bilgiler verdi. Bağbaşı Yerleşkesi içerisinde yer alan tüm inşaatları tek tek gezen Rektör Karakaya, 1. Etap inşaatlarının tamamlandığını söyledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya, 1. Etap içerisinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu binasının yakın tarihte eğitim öğretime başlayacak duruma geldiğini ve bina içinde dört birimin yer alacağını belirtti. Rektör Karakaya, yine 1. Etap inşaatları içerisinde teslim durumunda bulunan Rektörlük Binasının da kısa süre sonra kullanıma hazır hale geleceğini, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içinde yer alan Rektörlük personelinin bu binaya taşınacağının da müjdesini verdi. Stadyum inşaatını da gezen Rektör Karakaya, Maraton Tribününün de kısa sürede tamamlanarak kullanıma uygun hale geleceğini ifade etti. 

İkinci Etap İnşaatları Göz Dolduruyor

2. Etap inşaatlarını da gezerek incelemelerde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2. Etap içerisinde yer alan Eğitim Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Kongre ve Kültür Merkezi ile Maraton Tribününe ait inşaatların 2017 yılı sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi. Eğitim Fakültesinin, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yeni binasında faaliyetlerine başlaması için süreci yakından takip ettiğini belirten Rektör Karakaya, Kırşehir’e vizyon kazandıran ve köklü bir eğitim geçmişine sahip Eğitim Fakültesinin yeni binasında başarılarına devam edeceğini vurguladı. Yakın zamanda öğrenci alımına da başlayacak olan Mühendislik Mimarlık Fakültesi inşaatında da incelemeler yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, binanın kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin modern binalarda eğitim göreceğini ifade etti. Ziraat Fakültesinin de Bağbaşı Yerleşkesinde yer alan yeni binasına kısa süre sonra taşınacağını belirten Rektör Karakaya, Kırşehir için Ziraat Fakültesinin öneminden bahsetti. Prof. Dr. Vatan Karakaya, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin Kırşehir için önemli olduğunu ve yeni binasında Ziraat Fakültesinin şehrimiz için faydalı çalışmalar yapacağına değindi.  

Modern Tıp Teknolojisiyle Dünya Standartlarında Eğitim 

Rektör Karakaya, sağlık alanında da alt yapı çalışmalarını güçlendirmek ve modern tıp teknolojisiyle dünya standartlarında eğitim verilen bir bina olmasını hedefledikleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile hastane inşaatında da incelemelerde bulundu.  İnşaata ait çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını bildiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilimsel yatırımların bir parçası olan bu binayı çok önemsediklerini de ifade etti. 

Kırşehir ve Ahi Evran Üniversitesi Kültür ve Sanatıyla da Adından Söz Ettirecek

Akademik çalışmaların yanı sıra kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri de önemseyen üniversitemiz bünyesinde bir Kongre ve Kültür Merkezinin olmasının önemine değinen Rektör Karakaya, bu merkeze ait inşaatın da yakın zamanda tamamlanacağını ifade etti. Kongre ve Kültür Merkezi  tamamlandığında üniversitemize ait etkinliklerin bu merkezde yapılacağını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, buranın Kırşehir’e yakışır bir merkez haline geleceğini sözlerine ekledi. 

İslami İlimler Fakültesi Binasının İnşaatına Kısa Süre İçerisinde Başlanacak

Ahi Evran Üniversitesi Caminin de yakın zamanda tamamlanacağını söyleyen Rektör Karakaya, İslami İlimler Fakültesi binasının yapımına da kısa sürede başlanacağını ifade etti. Binanın yapımı sırasında üniversitemize maddi destek veren Muzaffer Marşap’a da teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir için önemli olan bu birime hayırsevler tarafından destek verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.