Rektör Karakaya Basın Temsilcileri ile Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Üniversitede yaşanan gelişmeler ve yeniliklerle ilgili şehri haberdar etmeyi ve şehirle bütünleşik yapıyı önemseyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 1 Eylül 2016 tarihinde Üniversitemiz Yunus Emre Salonunda basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda Rektör Karakaya’ya, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt eşlik etti.

Kahvaltının ardından basın mensuplarına bilgi veren Rektör Karakaya, üniversitemize ve şehrimize gelecek 200 yabancı uyruklu öğrenci ile ilgili gelişmeleri anlattı. 78 ülkeden 3 bin 68 öğrencinin üniversitemize başvuru yaptığını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, yüksek puana sahip öğrenciler içerisinden yapılan eleme sonucunda 200 asıl 200 yedek öğrencinin kayıt yaptırmaya hak kazandığını söyledi. Öğrencilerin barınmaları ile ilgili olarak yurt müdürleri ile toplantı yaptığını anlatan Rektör Karakaya, öğrencilerin şehre uyumları konusunda basın mensuplarından destek beklediğini sözlerine ekledi. Öğrencilerin şehrimiz ve ülkemizde kaldıkları süre içerisinde memnun olmalarının ilerleyen yıllarda bu sayıyı artıracağını belirten Rektör Karakaya, yabancı uyruklu öğrencilerin bilgi ve kültür transferi olduğunu ifade etti. Yabancı uyruklu öğrencilerin kaliteyi artırarak diğer öğrencilerin adresli geleceklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, odak olmayı, şehri ve üniversiteyi refere edecek insanlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Uluslararasılaşmak ve dünyaya mesaj vermek konusunda yabancı uyruklu öğrencileri önemsediğine değinen Rektör Karakaya, Türk kültürünün yayılması konusunda da bu gelişmenin önemli bir adım olduğunu söyledi. 

Rektör Karakaya, Yeni Müjdeler Verdi

Üniversitemizde yaşanan gelişmeleri basın mensupları ile paylaşan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde eksik olan ve tamamlanmasından mutlu oldukları yenilikleri anlattı. Rektör Karakaya: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, üniversitemize geldiklerinde kendilerinden kütüphane talebimiz oldu. Bu önemli bir eksikti. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu sahiplendi ve talebimizi karşıladı. Süper Toto Genel Müdürlüğü ile görüşmeler sonucunda Bağbaşı Yerleşkemizde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulunun yanında 12.000m²’lik alana kütüphanemiz inşa edilecek.”dedi. 

Selçuklu mimarisinin ön plana çıkacağı yapıyla birlikte üniversitenin 30-40 yıllık fiziki ihtiyacının karşılanmış olacağını belirten Rektör Karakaya, devletin büyüklüğünü göstermesinden dolayı teşekkür etti. 

İnşaatlar Tamamlandı Yenileri Başlıyor 

Üniversitemizin fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi için yoğun çaba harcayan ve tamamlanma süreçlerini hızlandıran Rektör Karakaya, inşaatların son durumlarını basın mensupları ile paylaştı. Rektörlük ve Yabancı Diller Yüksekokulunun binalarının tamamlanmasıyla birlikte taşınmaların başladığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, stadyum ile ilgili olarak yüzde 98 oranında tamamlanma sağlandığını belirtti. Çiçekdağı Meslek Yüksekokulunun hızla tamamlanma sürecinde olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, devam eden ikinci etap inşaatlara dair de bilgiler vardır. İlçelerdeki güçlendirme çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Rektör Karakaya, şehrimizin karakteristik özelliğine uygun olarak inşa edilen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin de hızla yükseldiğini sözlerine ekledi. Morfoloji Binası projesinin de kısa süre sonra teslim alınacağını ve 2016-2017 eğitim öğretim döneminde kayıt yaptıran Tıp Fakültesi öğrencileri için laboratuvarların hazırlandığını açıklayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, İslami İlimler Fakültesinin temel kazılarının da yapıldığını müjdeledi. Üniversitelerin evrensel yapılar olduğunu belirten Rektör Karakaya, Selçuklu mimarisi ile inşa edilecek olan İslami İlimler Fakültesinin üniversite ve şehir için önemini anlattı. Hayırsever Muzaffer Marşap tarafından binanın tamamının yapılacağını açıklayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Kent Konseyi ve Kırşehir Ticaret Borsası ile kampanya yaparak ödenek oluşturmayı planladıklarını anlattı. Yeni bir fakülte müjdesi de veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, yakın zamanda Sağlık Fakültesi için YÖK’e taleplerini ileteceklerini söyledi.

Üniversitenin 2017-2021 Stratejik Planı Hazırlandı

Göreve geldikleri günden bu yana bilgiyi üreten bileşenlerin planlı olması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, profesyonel gözle TÜSSİDE (Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü) tarafından üniversitemize ait 2017-2021 stratejik planının hazırlandığını söyledi. Üniversitenin ne yapacağını bilmesi gerektiğini belirten Rektör Karakaya, planın hazırlanmasındaki süreçlerden bahsetti. Yapılan toplantılar sonucunda alınan verimle birlikte hazırlanan planın Kalkınma Bakanlığı tarafından onay aşamasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, planın hazırlanmasında emek harcayanlara ayrı ayrı teşekkür etti.

“Dönem Kalite Dönemi”

Prof. Dr. Vatan Karakaya, idari yapının daha kaliteli ve verimli çalışması amacıyla başlatılan ISO 9001 kalite çalışmalarına da konuşmasında yer verdi. Profesyonel destek sayesinde çalışmanın büyük bir kısmının bitirildiğini belirten Rektör Karakaya, çalışmalar tamamlandığında üniverstenin akreditasyon belgesine sahip olacağını ifade ederek kalite ve değerin bakışla teyit edildiğini söyledi.

Kalite konusunu önemsediğinin altını çizerek üniversitemizin öncü olacağı kalite güvence belgesine dair bilgiler aktaran Rektör Karakaya, yetiştirlen insanın iş hayatındaki becerisini ölçmenin zor işlerden biri olduğunu ifade etti. YÖK ile yaptığı görüşmeler sonunda Türkiye genelinde ilk olma özelliği gösteren bu çalışmanın örnek teşkil edeceğini söyleyen Rektör Karakaya,  Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünün bu çalışma için pilot olarak belirlendiğini anlattı. Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Türkiye’de eğitimde kalite güvencesiyle çıkış yapmayı planlıyoruz.”dedi.

Üniversitemiz Uluslararası Alanda Adını Duyurmaya Devam Ediyor

Temmuz ayı içerisinde 400 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen matematik sempozyumundan bahseden Prof. Dr. Vatan Karakaya, ulusal ve uluslararası birçok katılımcının bu sempozyumda olmasının katkılarını anlattı. 2017 yılı içerisinde on günlük uluslararası bir doktora eğitimi planladıklarını anlatan Rektör Karakaya, atölye çalışması (workshop) ile üniversitemizde kitap basımı yapacaklarınının müjdesini verdi. 28 Eylül 2016 tarihinde üniversitemizde gerçekleşecek olan uluslararası bir sempozyuma daha ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, şimdiden 270 sunum için başvuru aldıklarını ve 200 kişinin katılımını beklediklerini söyledi.

Ahiliğin önemine değinen ve şehrimizde Ahilikle ilgili üç seri halinde sempozyum düzenlemeyi planladıklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahiliği ilmi metodlarla kitaba dönüştüreceklerini sözlerine ekledi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüklerini ve yakın zamanda Gümrük ve Ticaret Bakanı ile görüşeceğini açıklayan Rektör Karakaya, Ahiliği ilmi metodlarla konuşulacak bir sempozyumda yeniden anlatacaklarını vurguladı. 

Ziraat Fakültesi İçin Uygulama Alanı Hazırlanıyor

Ziraat Fakültesinin yeni binası tamamlandığında Bağbaşı Yerleşkesine taşınmasının ardından boş kalacak olan Aşık Paşa Yerleşkesi alanının değerlendirilmesi için görüşmelerin devam ettiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Aşık Paşa Yerleşkesi için imzalanmış bir protokol olduğunu söyledi. Petlas Lastik AŞ. ile görüşmelerin devam ettiğini ve karara bağlayacaklarını belirten Rektör Karakaya, “Gaye, şehre hizmet etmek. Şehrin dinamikleri ile bir araya geleceğiz.” dedi. 

Ziraat Fakültesinin kullanımı için ayrılan 840 dönümlük arazinin uygulama alanı olarak kullanılacağını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’deki zirai yatırımcının hangi alanda ne yapacağını bildikleri bir proje içerisinde olduklarını söyledi. Alanın etrafında çevirme işlemlerinin başladığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu uygulama alanının üniversitenin tarım alanında vizyonel bir çalışması olacağını söyledi.

 “Üniversite Zihinse, Medya Dildir”

Yeni akademik dönemle birlikte rektör-öğrenci buluşmalarını gerçekleştireceklerini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, oryantasyon eğitimleri ile öğrencilerin uyum süreçlerini kolaylaştıracaklarını belirtti. Temel anlayışlarının insan olduğunun altını çizen Rektör Karakaya, gençlerin farklı gruplar altında yanlış oluşumlara sürüklenmelerine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Yerel ve ulusal basını paydaş olarak gördüğüne değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Üniversite zihinse, medya dildir.” dedi. Milletin hedefinin ve çıkarlarının her şeyden önde olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, üniversitede yaşanan gelişmeler oldukça basın mensupları ile paylaşacağını ifade etti. Toplantı, basın mensuplarından gelen soruların Rektör Karakaya tarafından cevaplanmasının ardından sona erdi.