Rektör Karakaya Öğretim Elemanlarını Dinlemeye Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya 24 Ekim 2016 tarihinde Eğitim Fakültesi Toplantı Salonunda Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ile bir araya geldi. Toplantıya Rektör Karakaya’nın yanı sıra Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay da katıldı. 

Eğitim Fakültesinin sorunlarının ve ihtiyaçlarının gündeme alındığı kahvaltıda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Eğitim Fakültesinin en köklü ve kurucu fakültelerden biri olduğunu, dolayısıyla eğitim fakültesine üniversitemizi ve Kırşehir’i ileriye taşımak anlamında büyük görevler düştüğünü belirtti.  Öğretim üyelerine seslenen Rektör Karakaya; “Sizin katkılarınızla Türkiye’ye ufuk açacak projeler gerçekleştireceğiz, yönetim olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. İmkansızlıklar hayallerimize engel olmamalı” şeklinde konuştu. Toplantının ardından Eğitim Fakültesinin 2016-2017 Akademik Kurul Toplantısı için Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’na geçildi.

Dekan Balay: “Geceyi Ve Gündüzü Birleştirerek Çalışmak Bizim Şiarımız Olmalı”

Akademik Kurulun açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay yaptı. Dekan Balay konuşmasına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr.Vatan Karakaya’ya teşekkür ederek başladı. Balay, ‘‘Göreve geldiğimiz günden beri fakültemizin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bunu yaparken hocalarımızla istişarelerde bulunuyoruz. Desteklerinden ötürü hocalarımıza teşekkür ederim” dedi. Bu bağlamda Kalite Güvence Sistemi üzerindeki çalışmaların sürdüğünü belirten Dekan Balay, bu sistemin öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Balay, Rektörümüz Karakaya’nın kendilerine verdikleri görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getirerek “Geceyi ve gündüzü birleştirerek çalışmak bizim şiarımız olmalı” dedi. Balay, hedeflerinin Ahi Evran Üniversitesini Türkiye’nin en tanınan üniversitesi haline getirmek olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Rektör Karakaya: “ Eğitim Fakülteleri İnsan Yetiştirmede Çok Önemlidir”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı. Konuşmasında Eğitim Fakültesi’nin, Ahi Evran Üniversitesi’nin kurucu fakültesi olduğunu belirten Rektör Karakaya, ayrıca temel değer olan insan kaynağı üzerinde de en fazla emeği olan fakültenin Eğitim Fakültesi olduğunu ifade etti. Rektör Karakaya, en önemli meslek grubunun sınıf öğretmenliği olduğunu, ilkokul öğrencilerinin öğretmenlerini rol model aldığını aktardı.

Rektör Karakaya: ‘‘Bizim En Önemli Projemiz İnsan Projesidir.”

Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasında öğretim elemanlarından beklentilerini de dile getirerek şunları söyledi: ”Sınırların zorlandığı bu dönemde, birbirimizin enerjisini tüketecek lüksümüz kalmadı, dünya konjonktüründe kendimizi yeniden tanımlamamız lazım. Sevgi sınırlarımızı genişletmek zorundayız bunu da önce kendi içimizde sonra üniversitemizde, şehrimizde ve Türkiye’de yapacağız.” 

Rektör Karakaya: “Bu Memlekete Çok Borcumuz Var. En kısa Sürede Ödemek Zorundayız”

Toplumun akademisyenlerden beklentisini iyi analiz etmek gerektiğinin altını çizen Rektör Karakaya, düşünme işini kendilerinin üstlendiklerini ve değişime dönük ne varsa hepsinin üstesinden geleceklerinin belirtti. Üniversitemizin yürüttüğü proje ve çalışmalara da değinen Rektör Karakaya şunları dile getirdi: ”Üniversitemizin gelecek 50 yıllık fiziki problemleri çözülmüş durumda, yine üniversitemizin 5 yıllık planı belli, önümüzdeki 5 yılımız dolu. Bu bizi sevindiren bir noktadır. Sektörel çalışmalarımız devam ediyor ancak bizim en önemli projemiz insan projesidir. İnsan eğitmeye devam edeceğiz. İnsan değişimi ancak hocalarla mümkün olur, üniversite şehre vizyon katar ve üniversiteler yetim hakkının bulunduğu kurumlardır, milletin emeğini çarçur etme lüksüne kimse sahip değil! Yeniden bir dirilişe ihtiyacımız var, artık birbirimizle çekişme lüksümüz kalmadı, sevgi sınırlarımızı yükseltmek zorundayız. Bu memlekete borcumuz var ve en kısa sürede ödemek zorundayız.” 

Rektör Karakaya: “Üniversiteler İstihdam Yeri Değil, Eğitim Öğretim Kurumlarıdır”

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, yönetim olarak bütün sıkıntıları gidermeye çalıştıklarını, bu bağlamda öğretim elemanlarının ve öğrencilerin lehine tüm imkanları kullandıklarını ifade etti. Akademik katkıların artması gerektiğini belirterek, gelişmek ve kendini ispatlamak zorunda olan bir ülke olduğumuzun altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasının sonunda üniversitelerin istihdam yeri değil, eğitim öğretim kurumları olduğunu söyleyerek bu doğrultuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti. Akademisyenlere seslenen Rektör Karakaya sözlerini şöyle bitirdi: “Sizlere inanıyorum, kendimize inandığımız zaman neler yapabildiğimizi gösterdik. Öğrenciler sizlere emanet, ülkemizin hedeflerine yetişmek için her zaman yanınızda olacağım, sizleri de her zaman yanımda bekliyorum.”