Üniversitemizin Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleşti

Üniversitemizin 2016 – 2017 Akademik Yılı Açılış Töreni 26 Ekim 2016 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilimiz yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı.  Rektör Karakaya konuşmasına, Türk milletinin kahraman bir millet olduğunu ifade ederek başladı ve üniversite olarak amaçlarının bu kahraman millete yeni kahramanlar kazandırmak olduğunu söyledi. İnsan yetiştirmenin bitmeyen projeleri içeren bir süreç olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, asrın gereklerine uygun yeni yöntemler araştırarak bunu genç nesillere aktarmayı hedeflediklerini ifade etti. “Kendilerinden emin gençler yetiştirmek istiyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, tüm akademik ve idari personel ile öğrenciler için umut dolu ve verimli bir yıl olmasını diledi.  Üniversitemizin mevcut durumu ile ilgili bilgiler aktaran Rektör Karakaya, göreve geldikleri günden bu yana yapmış oldukları proje ve çalışmaları anlatarak yeni kurulan akademik birimlere değindi.

Rektör Karakaya Yeni Projeleri Anlattı 

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılına 20 binin üzerinde öğrenci ile başladıklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitim öğretim faaliyetlerine yeni başlayan Tıp Fakültesi ile Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine konuşmasında detaylı yer verdi. Rektör Karakaya, Tıp Fakültesinin 62 yeni öğrenci ile Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Ana Sanat Dalının ise 40 yeni lisans öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetlerine başladığını ifade etti. Konuşmasında değişim programları hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Erasmus kapsamında 14 ülkeyle ikili ilişkilerinin bulunduğunu, önümüzdeki süreçte bu ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Üniversitemizin fiziki yapısı hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya, yeni başlanan, devam eden ve tamamlanan inşaatlar hakkında da konukları bilgilendirdi. YÖK’ün pilot üniversite seçiminde üniversitemizin ilk beşte olduğuna da vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, sundukları projelerle ilgili olarak şunları söyledi: “2006 yılında kurulan 41 üniversite arasından gerçekleştirilen elemeyle 5 üniversite pilot yükseköğretim kurumlarından biri olduk. Tarım ve jeotermal alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi ile pilot üniversitelerinden biri olmayı başardık. Projelerimizin, Kırşehir’in kalkınması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Sırasıyla hayvancılık, tarım, jeotermal ve güneş enerjisi ile rüzgâr enerjisi alanlarında olan bu projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz.”

Rektör Karakaya, son olarak YÖK’ün göndermiş olduğu teşekkür mektubu hakkında bilgi vererek üniversitemizin ÜNİKOP üyeliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Şentürk: “Gelişmeyi Arzu Ediyorsak Üniversitelere Önem Vermeliyiz”

Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ardından bir konuşma yapan Kırşehir Valisi Necati Şentürk üniversitemizin 2016-2017 Akademik Yılı ilimize, ülkemize ve dünyaya hayırlı olması temennisinde bulundu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı övgü dolu sözlerle çalışmalardan dolayı tebrik eden Vali Şentürk, üniversitemize desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Üniversitemizin yerelde sağladığı başarıyı uluslararası alana taşıyacağına olan inancını dile getiren Vali Şentürk, Kırşehir’in başarılarla dolu bir şehir olduğunu, üniversitenin de buna katkı sağladığını ifade etti. Vali Şentürk konuşmasına şöyle devam etti: “Bir ülke her şeyini kaybedebilir, ama yetişmiş insan, ilim adamı, bilim insanları varsa o ülkenin istikbali açıktır. Ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda gelişmeyi arzu ediyorsak üniversitelere önem vermeliyiz. Onlara özgür düşünce ortamı sağlamak gerekiyor. Milli kalkınma istiyorsak üniversitelerde bilgi ve teknoloji üretmek gerekiyor. İlim adamı, bilim insanı yetiştirecekseniz mutlaka ahlaki değerleri yüksek insan yetiştirmelisiniz.” Yunus Emre’nin şiirlerinden örnekler veren Vali Necati Şentürk yeni akademik yılının başarılarla dolu olmasını temenni etti.

 

Tören, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın akademik yükselmesi ve ataması gerçekleşen personelimize akademik giysilerini giydirmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

2016 – 2017 Akademik Yılı Açılış Töreni kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi’nde bir de kokteyl verildi.