Üniversitemizde “Türkiye’nin Milli Günü Cumhuriyet Bayramı ve Önemi’ Konulu Konferans Yapıldı

Kırşehir Valiliği tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Milli Günü Cumhuriyet Bayramı ve Önemi"konulu konferans Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. 27 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşen toplantıya Kırşehir Vali Yardımcısı Servet Güngör, Üniversitemiz Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mustafa Kurt ile çok sayıda öğretim elemanı ve  öğrenci katıldı. Konferansa konuşmacı olarak Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bolat katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bolat, 29 Ekim’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan kararla 1925 yılından itibaren Cumhuriyet Bayramı olarak kutlandığını belirterek kutlamaların tarihsel süreçte nasıl gerçekleştiğini, dönemin gazete manşetleriyle katılımcılara anlattı. Sunumunun sonunda Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Bayramı’nın önemine dikkat çeken Bolat katılımcılara teşekkür etti.