Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden öğrencilerimiz için ağaç dikimi gerçekleştirdi. Törende önce üniversitemizde öğrenim görmekteyken depremde hayatlarını kaybeden Ayşe Yağmur Kahveci, Canan Kozak, Murat Yılmaz, Zehra Küçük, Fadime Çevik ve Şifanur Kısa için hatim duası yapıldı. Duanın ardından bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil asrın felaketinin yaşandığı depremde hayatlarını kaybeden deprem şehidi öğrencilerinin hatıralarını yaşatmak istediklerini belirtti.

DSC_7793.JPG

Kendilerinin 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.' düsturuna sahip bir medeniyetin mensupları olduklarını hatırlatan Karahocagil, ‘’Diktiğimiz fidanlarla inşallah öğrencilerimizin ruhları şad olur, indirilen hatimlerden nasiplenirler, ülkemiz de böylesi büyük felaketleri bir daha yaşamaz’’ dedi. Ağaç dikimin ardından Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil Üniversitemiz Eğitim Fakültesi önünde Filistin’de yaşanan insanlık dramına katkı için açılan ‘Hayır Çarşısı’nı ziyaret etti.  Karahocagil burada yaptığı konuşmada, ‘’Bugün çok anlamlı ve örnek bir etkinlik yapılıyor. İnsani duyarlılığın önemli bir göstergesi olan bu etkinliğe emek veren herkese teşekkür ediyor, zulmün bir an evvel son bulmasını arzu ediyorum” ifadelerini kullandı. Filistin halkına katkı için açılan kermes iki gün boyuna devam edecek. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Prof. Dr. Musa Özata ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter’in de katıldığı etkinliklere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

DSC_7959.JPGDSC_7751.JPGDSC_7764.JPGDSC_7805.JPGDSC_7841.JPGDSC_7856.JPGDSC_7874.JPGDSC_7893.JPGDSC_7897.JPGDSC_7909.JPGDSC_7911.JPGDSC_7922.JPGDSC_7924.JPGDSC_7940.JPGDSC_7945.JPG