Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerine üniversitenin ismini aldığı Ahi Evran-ı Veli ve Ahilik “7 Konferansta Ahi Evran ve Ahilik” konu başlığı ile düzenlenen 7 konferansta anlatılıyor. Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü öğretim görevlisi Kâzım Ceylan tarafından verilen konferanslardan ilki Ziraat Fakültesi’nde, ikincisi Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda üçüncüsü ise 11 Mart 2015 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konferansta Ahilik ve Ahi Evran-ı Veli hakkında bilgiler veren öğretim görevlisi Kâzım Ceylan, “Ahilik bizim medeniyetimizin varlık sebebidir. Ahilik sadece bir esnaf teşkilatlanması değildir. Bir medeniyet hareketi ve devlet felsefesidir. Ahilerin en önemli özelliği inançlarını hayatlarına tatbik etmeleridir. Ahiliğin 740 kuralı vardır ve bu kurallar dini ve tasavvufî eser olan fütüvvetnamelerde yer almıştır.” dedi.
“7 Konferansta Ahi Evran ve Ahilik” konulu konferanslar 16 Mart Kaman Meslek Yüksekokulu, 23 Mart Mucur Meslek Yüksekokulu, 25 Mart Meslek Yüksekokulu ve 6 Nisan 2015 tarihinde de Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu ile tamamlanacak.