Ahi Evran Üniversitesi Genç Yöneticiler Topluluğu tarafından 19 Mart 2015 tarihinde Milli Mücadele döneminde önemli bir yere sahip olan Kastamonu’ya gezi düzenlendi. Gezi kapsamında ilk olarak Kastamonu Üniversitesini gezen öğrenciler, Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi Topluluğu’nun düzenlediği “100. Yılında 1. Dünya Savaşı” konulu konferansa izleyici olarak katıldılar. Öğrencilerimiz konferans çerçevesinde anlatılan “Çanakkale Cephesi, Savaş Dönemi Mali Politikalar, Savaş Dönemi Siyasi Partiler, Savaş Dönemi Yapılan Antlaşmalar” gibi konularda bilgi sahibi oldular.
Kastamonu Kalesi, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi ve Tarihi Nasrullah Cami’ini gezen öğrencilerimiz Kurtuluş Savaşı’nın kadın mücadelecisi olan Şerife Bacı’nın anıtını da ziyaret ettiler.