Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi, Judo dalında milli sporcu Hasan Vanlıoğlu bir madalya daha kazanarak üniversitenin ve Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun çok sayıdaki milli sporcusundan biri olan Hasan Vanlıoğlu’nun Judo dalında ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok başarısı bulunuyor. Son olarak Samsun’da düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Judo Grand Prix’nde 73 kiloda mindere çıkan Hasan Vanlıoğlu, gümüş madalya kazandı.
68 ülkeden 495 sporcunun katıldığı Judo Grand Prix’nde 5 maç kazanarak finale yükselen Hasan Vanlıoğlu, elde ettiği bu büyük başarıyla olimpiyata gitme yolunda puanını arttırırken Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam da Hasan Vanlıoğlu’nu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Rektör Saylam, bilimsel başarılar kadar kültürel, sanatsal ve sportif başarıların da bir üniversitenin, bir şehrin, bir ülkenin ismini dünyada üst sırlara yazdırmak için çok önemli olduğunu vurgulayarak kendilerinin de üniversite olarak spora çok önem verdiklerini ve sporcuyu her zaman desteklediklerini belirtti.