Öğretim Elemanımız Çalıştaya Katıldı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer, Üsküdar Üniversitesi ve UNICEF’in desteği ile Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF’in beraberce hazırlayıp çeşitli ülkelerde uygulamakta oldukları Çocuk Gelişiminde Bakım Paketinin ülkemizde uygulanabilirliğinin tartışılması için 18 Nisan 2018 tarihinde çalıştay düzenledi. Çocuk Gelişimi için Bakım (ÇGB) Çalıştayına üniversitemizi temsilen Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Burçin Aysu katıldı.

Çalıştay, çocuk gelişimcilerin yanı sıra diğer akademisyenler ve uygulayıcılar (aile doktorları, çocuk doktorları, beslenmeciler, çocuk hemşireleri, sosyal hizmet uzmanları, fizyoterapistler, ve diğerleri) arasında farkındalık yaratmak ve ülkemizde geliştiren bakım kavramının yerleştirilmesinde önemli bir adım olarak da planlandı. Çalıştayda, 0-3 yaş aralığındaki çocukların gelişimi için birinci basamak sağlık hizmetleri başta olmak üzere birçok değişik hizmet alanında kullanılabileceği düşünülen Çocuk Gelişimi için bakım yaklaşımı ve paketi tanıtılarak akademisyenler ve uygulayıcılar arasında paketin, Geliştiren Bakımın uygulanmasında Türkiye’de ki var olan sağlık sistemi ve hizmetleri çerçevesinde nerede ve nasıl kullanılabileceği tartışıldı.