2021 yılında Yurtdışına gönderilecek öğrencilerin IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) Yabancı Dil sınav tarihi ve yeri hakkındaki bilgilendirme aday öğrencilere ileriki bir tarihte verilecektir.

Sınavlarla ilgili koşullar aşağıdaki gibidir:

Sınavlara, ortalaması en az 2.00/4.00 olan ve staj zorunluluğu olan en az 2. Sınıf öğrencileri katılacaktır.

Sınavlar; İngilizce dilinde açılacaktır. Ayrıca bu dillerin dışında ilaveten bir veya birkaç dili iyi derecede bilen öğrencilerin ilgili belgeleri IAESTE Türkiye Merkezine sınav listelerine eklenerek gönderilecektir.

Sınavlar, sözlü olarak yapılacaktır. Başarı pekiyi (90-100), iyi (80-89), orta (70-79) olarak değerlendirilecektir.

Başvuru yapacak öğrenciler, yabancı dilini belirten
1. Başvuru dilekçelerini ve
2. Not durum belgelerini (transkript)

04 Aralık 2020 tarihine kadar mail yoluyla iletmeleri gerekmektedir ( , ).

Ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler Dr. Öğr. Üyesi Gülden ÖZGÜNALTAY ERTUĞRUL ’a başvurabilirler.

Önemli Not:

Mail Konusuna IAESTE 2020 - Ad Soyad - Bölüm Adı belirtilmelidir.

Dilekçe Örneğini İndirmek İçin Tıklayınız