Kırşehir İl Müftülüğü, Diyanet Gençlik Merkezi ve Üniversitemiz Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “Kuran’dan Bilime, Camiden Kampüse” projesi, Yaz Kuran Kursu öğrencilerinin yoğun katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi. Yaz Kuran kurslarına yönelik olarak hazırlanan bu anlamlı proje ile 17 cami ve bir misafir ilçe olmak üzere toplam 700 kişiye ulaşıldı. Proje sayesinde çocuklar, sadece sınıf ortamında değil, sosyal, kültürel ve bilimsel deneyimlerle de desteklenme imkânı buldu.
Programın ilk durağında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Diyanet Gençlik Merkezi’ni gezen öğrenciler, burada sıcak ve samimi bir ortamda ağırlandı. Gençlik Merkezi salonunda kendileri için özel olarak hazırlanan animasyon film gösterimini izleyen öğrencilere, etkinlik sırasında mısır ve meyve suyu ikram edildi.
Gençlik Merkezi’ndeki keyifli vakitlerin ardından bilim ve teknoloji dünyasına adım atan Yaz Kuran Kursu öğrencileri, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesindeki önemli birimleri tek tek ziyaret etti. Öğrencilerde üretim ve yenilikçilik farkındalığı oluşturmak amacıyla Teknoloji Transfer Ofisi gezildi. Ardından okuma kültürü ve kaynak kullanımı bilincini desteklemek için üniversite kütüphanesi ziyaret edildi. Kütüphane ziyaretinin ardından minik öğrencilerin bir sonraki durağı Tıp Fakültesi oldu. Çocuklara sağlık, bilimsel gözlem ve meslek farkındalığı kazandırmak amacıyla Tıp Fakültesi laboratuvarlarına düzenlenen gezide öğrenciler, bilim dünyasına dair ilk gözlemlerini yapma fırsatı buldu.
Öğrencilerin güvenliği ön planda tutularak sadece tanıtım ve gözlem amacıyla gerçekleştirilen laboratuvar ziyaretinde çocuklar, herhangi bir riskli materyale temas etmeden üniversite rehber personeli eşliğinde bilgilendirildi. Sağlık alanının yanı sıra kampüs içerisindeki bilgisayar laboratuvarlarını da gezen öğrenciler, dijital dünyaya ve teknolojik altyapılara dair merak ettikleri konuları yerinde inceleme şansı yakaladı.




