Üniversitemiz Eğitim Fakültesine YÖK Genel Kurulu Kararı ile 14.07.2015 tarihinde dekan olarak asaleten atanan Prof. Dr. Refik Balay 20 Temmuz 2015 tarihinde Eğitim Fakültesinde yapılan devir teslim töreni ile görevine başladı. Devir teslim töreni Eğitim Fakültesi Dekanlık odasında çok sayıda öğretim elemanının katılımı ile gerçekleşti. 

Devir teslim töreninde konuşma yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya,  eğitim fakültelerinin öneminden ve eğitim fakültemizin Kırşehir’e katkılarından bahsetti. Eğitim temelli, akademik ve yönetsel anlamda yetkin bir bilim insanı olan Prof. Dr. Refik Balay’ın fakültemiz ve üniversitemiz adına kazanım olduğunu ifade eden Rektör Karakaya, eğitim fakültemizin çehresinin değişeceğini ifade etti. 

Öğretim üyelerinin üretici olduğunu ve yıllarca edinilen bilgilerin ürüne dönüşmesinde önemli rol oynadıklarından söz eden Rektör Karakaya, öğretim üyelerinin bilgiden üretime gidişin mesuliyetini almak zorunda olduklarını belirtti. Rektör Karakaya, ismimizle müsemma olan Ahi Evran’a karşı sorumluluklarımızın olduğunu ve bu sorumlulukla birlikte yöneticiler olarak iyi bir senfoni oluşturmanın gerekliliğinden bahsetti. Tören sonunda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’a yeni görevinde başarılar diledi. 

 “Katılımcı ve Çözüm Odaklı Bir Yönetim”

Görevi devralan Prof. Dr. Refik Balay ise konuşmasında;  23 yıllık akademik hayatında 14 yıl idarecilik yaptığını, bir kurumu iyi şekilde temsil etmek ve bulunduğu noktadan daha iyi yerlere taşımak için tüm akademik ve idari personelin bir bütünlük içinde sinerji oluşturması gerektiğini ifade etti. Katılımcı ve çözüm odaklı bir yönetim felsefi benimsediğini ifade eden Dekan Balay, eksikliklerin iyi niyet ve karşılıklı hoşgörü ile tamamlanabileceğini belirtti. İnsan kaynaklarının düzgün kullanıldığı, enerji, bilgi ve tecrübenin birleştirildiği bir yönetim sistemi ile Ahi Evran Üniversitesinin sloganını hedef alan çalışmalar yapacaklarını ifade eden Dekan Balay,  ‘Yeni Türkiye’nin Yenilikçi Üniversitesi’ sloganının kendisini heyecanlandırdığını ve Yeni Türkiye ile birlikte eğitim fakültemiz ve üniversitemizin ilerlemesi için çalışacağını vurguladı. Prof. Dr. Refik Balay, makamların kişilere mülk olmadığını bu nedenle görevini liyakat ve ehliyete uygun yerine getireceğini anlattı. Dekan Balay, üniversite yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine son verdi.