Üniversitemiz ile Kırşehir Ticaret Borsası Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü ile Kırşehir Ticaret Borsası arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. 12 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen törende Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz iş birliği protokolüne imza attı. Ticaret Borsasında gerçekleşen imza töreninde Rektörümüze, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Taşdemir, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hakan Başak, Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Tamer Yavuz ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Genç eşlik etti.

İmzalanan protokol kapsamında üniversitemiz tarafından Ticaret Borsası personeli ve üyelerine hayvancılık, tarım, devlet destekleri ve teşvikler gibi konularda sürekli eğitim hizmetleri verilecek.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya imza töreninde yaptığı konuşmada Ticaret Borsasının hayvancılık ve tarım alanında ilimizin lokomotifi haline geldiğini belirterek Ticaret Borsasının çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti. Rektör Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Ticaret Borsasının üniversitemize tahsis etmiş oldukları 10 dönümlük arazide yapılan çalışmalarda hayvancılık ve tarıma katkı sağlayacak önemli sonuçları almaya başlamış bulunmaktayız. Bu tür alternatif çalışmalar ilimizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bizler üniversite yönetimi olarak sivil toplum kuruluşları ile sıkı çalışma içinde olmak zorundayız. Bu amaçla hizmetlerimize yorulmadan devam edeceğiz. Kırşehir’i hayvancılıkta olduğu gibi tarımda da marka şehir haline getirebilmek için borsamız, üniversitemiz ve diğer STK‘lar ile birlikte çalışmamız gerekmektedir.”

Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, imza töreninin ardından Ticaret Borsasının üniversitemize bedelsiz olarak tahsis ettiği “Dallı Darı” ürününün yetiştirildiği tarlada incelemeler yaptı. Konu ile ilgili Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Yavuz’dan detaylı bilgi aldı.