Ebru Sergisi Sanatseverlere Açıldı

Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Halit Özdamar ve Caner Kolçir Ebru Sergisi’nin açılışı 16 Kasım 2015 tarihinde yapıldı. Kırşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğündeki serginin açılışına Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, dekanlar, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dünya’ya Osmanlı Devleti’nden yayılan ve dünya sanat tarihine “Türk Kâğıt Süsleme Sanatı” olarak geçen Ebru Sanatı, ilimizde de ilgiyle karşılandı. Rektör Karakaya’nın da ebru yaptığı sergide ilgiden memnun kalan sanatçılar Halit Özdamar ve Caner Kolçir, Rektör Karakaya’ya teşekkürlerini ilettiler. Sergi sonunda sanatçılara plaket veren Prof. Dr. Vatan Karakaya ilimizde bu tür etkinlikleri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

16 Kasım 2015 tarihinde açılışı yapılan sergi 29 Kasım 2015 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.