Türk Dış Politikasında Güncel Gelişmeler Üniversitemizde Konuşuldu

Değişen ve gelişen dünya şartlarında üstün nitelikli insan gücü yetiştirme sorumluluğunu üzerine alan üniversitemiz, öğrencilerine bilgi, beceri ve iyi alışkanlıklar kazandırmanın yanı sıra, onların kişiliklerinin gelişmesi için uygun eğitim ortamını oluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Başkanı Prof. Dr. Muhittin Ataman ile “Türk Dış Politikasında Güncel Gelişmeler” konulu bir söyleşi düzenlendi. 24 Şubat 2016 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kazakistan Amfisinde düzenlenen söyleşiye, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Muhittin Ataman, söyleşisine bugün Türkiye’nin en sıkıntılı konularından birisinin dış politika olduğunu ve nazik bir dönemden geçtiğimizi ifade ederek başladı. İçinde bulunduğumuz dönemde Türkiye’nin ideolojik bir dış politika izlemediğini, ekonomik ağırlıklı daha pragmatik bir siyaset izlemeye başladığını söyleyen Ataman, “Devletler arasındaki ilişkilerde büyük devlet olmanın gereği olarak ilişkilerinizi kompartımanlara ayırarak yürütürsünüz” dedi.

Ataman, Türkiye’nin sahip olduğu fırsatlar ve riskler hakkında açıklamalar yaptıktan sonra ülke olarak içinde bulunduğumuz durum hakkında değerlendirmeler yaptı. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Muhittin Ataman’a söyleşiye katkı ve katılımlarından dolayı plaket verdi.