Üniversitemiz Vergi Rekortmenleri Ödül Törenine Ev Sahipliği Yaptı

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında üniversitemiz ev sahipliğinde 25 Şubat 2016 tarihinde Üniversitemiz Yunus Emre Balo Salonunda Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci ve il protokolü katıldı.

27. Vergi Haftası ile ilgili tanıtım filmi gösteriminin ardından törenin açılış konuşmasını Kırşehir Defterdarı Yusuf Balcı yaptı. 2014 yılı vergilendirmelerinden ve verginin öneminden bahseden Yusuf Balcı’nın ardından Vali Necati Şentürk bir konuşma gerçekleştirdi. Verginin kaynağı hakkında bilgi veren Vali Necati Şentürk, “Devletin hakkı vergidir.” dedi. Sosyal devlet anlayışı bilincinin yerleşebilmesi için vergi alınması ve vergide adaletin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Vali Necati Şentürk, “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır, helaldir.” dedi.

Törenin sonunda 27. Vergi Haftası kapsamında vergi rekortmeni olarak ödül alan kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine teşekkür belgeleri verildi. Üniversitemiz standının kurulduğu ödül töreninde tanıtım standına katılımcılardan ilgi yüksekti.