Tıp Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Bir Başarı Daha

Sürekli büyüyerek alanında adından söz ettirecek çalışmalarla öne çıkan Üniversitemiz Tıp Fakültesi, şehirdeki sağlık sorunlarına çözüm bulmaya devam ediyor. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nur Aydın Özlem ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Çalış, laparoskopik yöntemle başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Kırşehir’de ilk defa yapılan kapalı yöntemle kalın barsak kanseri ameliyatı (laparoskopik kolon rezeksiyonu) başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Laparoskopik yöntem kullanılarak artık ameliyat yapılabilecek olması Kırşehir’de tedavi gören hastalar için bulundukları yerde sağlıklarına kavuşma imkânını doğurdu.

Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinin göreve başlamaları ile birlikte ilklere imza atmalarının yanı sıra organ nakli dışında tüm genel cerrahi ameliyatları başarı ile yapılabilecek.