İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kuruldu

Akademik birim sayılarını artırarak kaliteli eğitime hızla devam eden üniversitemiz, yeni birimleri ile gücüne güç katıyor. Uzun zamandır beklenen ve Bakanlar Kurulunda onayda olan İslami İlimler Fakültesi ile Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için Bakanlar Kurulundan onay çıktı. 8 Nisan 2016 tarih ve 2016/8562 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararla birlikte Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulmuş oldu.

Bu yeni akademik birimlerle büyümeye devam eden üniversitemizin 8 fakülte ve 5 yüksekokul ile birlikte toplam akademik birim sayısı 35’e ulaştı. 

Bu iki akademik birimle ilgili olarak 8 Nisan 2016 tarihinde Valilik Toplantı Salonunda basın açıklaması yaparak müjde veren Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İslami İlimler Fakültesi ile Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilediklerini söylediler. 

Tıp Fakültesine öğrenci alımı ve Morfoloji Binası ile ilgili gelişmelerin ardından iki yeni akademik birimin daha üniversite bünyesinde kurulmasından duyduğu sevinci dile getiren Vali Necati Şentürk, Ahi Evran’ın diyarı olan Kırşehir’e İslami İlimler Fakültesinin çok yakışacağını sözlerine ekledi. Uyumlu bir ekip çalışmasının sonucunda yeni birimlerin kazanıldığını ifade eden Vali Necati Şentürk, emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni kurulan birimlerin Prof. Dr. Vatan Karakaya ile birlikte kurulma aşamalarının ivme kazandığını söyleyen Vali Necati Şentürk, yeni birimlerin şehir için de prestij kaynağı olduğunu ifade etti.

 

İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun kurulması ile ilgili olarak açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu birimlerin kurulmasında desteklerini esirgemeyen başta devlet büyüklerimize, sürecin başlamasını sağlayan İlimiz Valisi Necati Şentürk’e ve süreci yakından takip ederek destek veren İlimiz Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya’ya teşekkür etti.

Yeni akademik birimlerin aktif hale gelmesi için çalışmaları hızla sürdüreceğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğretim elemanı alımlarına başlayarak öğrenci alımı kararı için YÖK’e başvuracaklarını ifade etti. 

Üniversitede art arda yaşanan olumlu gelişmelerden bahseden Rektör Karakaya, Tıp Fakültesine 2016-2017 eğitim öğretim dönemi içerisinde 60 öğrenci alımı yönündeki karar ile başlayan sürecin, Morfoloji Binasının 2016 Yatırım Planına dâhil edilmesiyle tamamlandığını söyledi. Bunun yanı sıra 2012 yılında kurulan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine 2016– 2017 eğitim öğretim döneminde Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı’na 20 lisans öğrencisi alınacağını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, aynı zamanda Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bulunan Geleneksel Türk El Sanatları Anasanat Dalında tezli yüksek lisans programı açılmasının da kabul edildiğini müjdeledi.

Birim binalarının tamamlanması için görüşmelerine devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2. Etap inşaatlarına ait şantiyelerin kısa bir süre sonra kurulacağını söyledi. İnşaatlarla ilgili tüm süreçlerin tamamlandığını anlatan Rektör Karakaya, üniversitemize ait sosyal tesis için TOKİ ile protokol aşamasına gelindiğini belirtti. 50 yataklı sosyal tesis için önümüzdeki hafta protokol yapılacağını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitenin fiziki olarak 30 yıllık inşaatlarının tamamlanmış olacağını ifade etti. 

Kırşehir’de uyumlu bir ortam içerisinde çalıştıklarını anlatan Rektör Karakaya, pozitif katkının pozitif çalışmaya döndüğünü söyledi.