Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğrencileri Üniversitemizi Tanıttı

Şehirle bütünleşmiş bir yönetim anlayışını benimseyen üniversitemiz, gerçekleştirilen faaliyetlerden üniversite adayı öğrencilerin yararlanması amacıyla tanıtım faaliyetlerini sürdürürken halkla ilişkiler disiplinini anlattı. 

Kurum dışı halkla ilişkiler faaliyetleri yaparak Ahi Evran Üniversitesi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programını tanıtmayı amaçlayan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ikinci sınıf öğrencileri “Kırşehir Halkla İlişkileri Tanıyor” isimli etkinlik düzenledi. Halkla İlişkiler Uygulama ve Örnek Olaylar dersi kapsamında 7 Nisan 2016 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe yoğun katılım sağlandı. Öğr. Gör Esra Yılmaz danışmanlığında düzenlenen etkinliğe, Hayriye Kımçak Anadolu Lisesi, Kırşehir Lisesi ile Kırşehir Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Programda konuşma yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Satılmışoğlu, üniversite adayı öğrencilere Ahi Evran Üniversitesini tanıttı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Esin Ece Özdemir, bölüm hakkında bilgiler verdi.  Lise öğrencilerine insanlarla iletişimin öneminden bahseden Özdemir, “Hangi meslek grubunda olursanız olun insanlarla iletişim içerisinde olacaksınız.” dedi. Halkla ilişkilerin önemli bir süreç olduğuna değinen Öğr. Gör. Esin Ece Özdemir, planlı ve iknaya dayanan bu sürecin basit olarak algılanmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencilerinin ortaklaşa hazırladıkları “Kırşehir Halkla İlişkileri Tanıyor” konulu video gösterimi yapıldı. 

Video gösteriminin ardından Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Gençtanırım, öğrencilerle “Sınav kaygısı ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Sınava hazırlanan lise 3 ve 4. sınıf öğrencilerine faydalı olabilmek amacıyla sınav kaygısından kurtulma yollarını anlatan Yrd. Doç. Dr. Dilek Gençtanırım, katılımcılara stresle başa çıkma egzersizleri yaptırdı. Öğrencilerden olumlu geri dönüşlerin alındığı söyleşi sonunda, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğr. Gör. Esra Yılmaz, söyleşinin verimli geçmesinden dolayı Yrd. Doç. Dr. Dilek Gençtanırım’a teşekkür ederek çiçek verdi. Program üniversite adayı öğrencilerle hediye çekilişi yapılmasının ardından son buldu.