Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Mikrocerrahi Yöntem ile Meme Onarımı Yaptı

Sağlık alanında başarılarıyla adından söz ettiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Kırşehir’de ilk olan adımlar atmaya devam ediyor. Üniversitemiz Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ozan Luay Abbas, mikrocerrahi yöntemle başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Meme kanseri tanısı aldıktan sonra sağ memesini kaybeden hastanın yaşadıkları ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ozan Luay Abbas, 5 saat süren başarılı bir ameliyatta besleyici damarları ile birlikte karın bölgesinden alınan dokunun mikrocerrahi yöntemler ile hastanın göğüs bölgesine transfer edildiğini belirtti. Kırşehir’de ilk olarak yapılan bu ameliyat sayesinde hastaların başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Ozan Luay Abbas, bu ameliyatların, hastalığın tekrarlaması ya da tekrarlayan hastalığı gizlemesi gibi etkilerinin olmadığını belirtti.