Üniversitemizde “Stratejik Plan İç Paydaş Ortak Akıl Platformu Toplantısı” Yapıldı

Üniversitemiz çalışmalarının daha planlı ve sistemli yapılabilmesi amacıyla başlatılan 2017-2021 Dönemi Stratejik Plan hazırlık çalışmaları yapılan toplantılarla devam ediyor. Üniversitemiz yönetimi, stratejik plan hazırlama sürecinde paydaşlarımız ile üniversitemiz arasında daha etkin iş birlikleri tesis ederek paydaş koordinasyonunda oluşan sorunların irdelenmesini, taleplerin yerinde değerlendirilmesini ve ortak aklın oluşmasını önemsiyor. Ortak aklın oluşumuna yönelik yapılan bu platforma, Üniversitemiz Stratejik Plan Yönlendirme Kurulu, Stratejik Planlama Ekibi ile Alt Çalışma Grubu üyeleri katıldı. 12 Nisan 2016 tarihinde, Yunus Emre Salonunda Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) yetkililerinin katılımıyla yapılan ”İç Paydaş Ortak Akıl Platformu Toplantısı” yüksek katılım ile gerçekleşti. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz, “Kurum olarak elde edilen tecrübe ve ulaşılan olumlu sonuçlar çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürerek, üniversitemizin maksimum faydaya ulaşmasını hedefliyoruz” dedi. Hazırlanan planın önümüzdeki süreçte kurumsal hedeflerin belirlenmesi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi için yol haritası olacağını vurgulayan Yılmaz, Stratejik Plan çalışmasının önemli aşamalarından biri olan paydaş analizi kapsamında, ortak akıl platformu toplantısını yaparak geleceğimizi planladığımızı söyledi. Yılmaz, katılımcıların görüş ve önerilerinin kurumumuzun temel ilke ve değerleri çerçevesinde programın en iyi şekilde uygulanması, kaynakların verimli kullanılması ve hedeflerin etkin bir şekilde yönetilmesi amacıyla atılacak adımlara yön vereceğini, olumlu sonuçlara ulaşmaya katkı sağlayacağını ifade ederek platformdan üniversitemiz için güzel sonuçlar çıkacağını umduğunu belirtti.

Toplantı programı kapsamında ilk olarak çalışma hakkında bilgiler veren TÜSSİDE yetkilisi Prof. Dr. Ahmet Kesik, yapılacak çalışmadan bahsetti. Çalışmada Güçlü Alanlar, Gelişmeye Açık Alanalar, Fırsatlar ve Tehditler adı altında dört konu belirlendi ve her konuda üç grup olacak şekilde 12 grup oluşturuldu. İlk aşamada grup üyelerinin kurumun yakın ve uzak çevresine ilişkin grup konusu hakkında ürettikleri bireysel fikirler gruba okunarak pekiştirildi. İkinci aşamada her gruba ilişkin oluşturulan fikirler diğer gruplar ile paylaşılarak diğer grupların da farklı konularda fikirleri alındı. Son aşamada ise fikirler oylanarak katılımcıların verdikleri puanlar ile fikirlerin önem sırası belirlendi.

Toplantının ikinci bölümünde, katılımcılar kurumun mevcut durumunu olumlu ve olmak üzere iç ve dış boyutlarda inceleyerek mevcut duruma ilişkin üniversitemizden beklentilerini ve bu beklentileri gerçekleştirmek için üniversiteye yol gösterecek önerilerini oluşturdular. Daha sonra bu beklenti ve öneriler değerlendirildi.

Toplantının sona ermesinin ardından toplantıya katılan katılımcılarla toplu fotoğraf çekildi.