Radyo ve Televizyon Bölümü Öğrencilerinden TRT’ye Teknik Gezi

Ahi Evran Üniversitesi Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından TRT’ye teknik bir gezi düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı, 8 Nisan 2016 tarihinde TRT Ankara Genel Müdürlüğüne teknik bir gezi düzenledi.  Gezi kapsamında TRT Haber’in haber stüdyosu, kurgu montaj bölümü, reji, dış ve iç haber birimleri ve TRT Müzesi gezildi. Gezide öğrenciler, kullanılan kameralardan görüntü aktarım cihazlarına kadar teknik birçok konuda bilgilendirildi. 

Gezi ile ilgili bilgi veren Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Özdemir,  teknik gezilerin öğrenciler için oldukça önemli olduğunu belirterek, TRT gezisi sayesinde öğrencilerin teoride anlatılanları uygulama ve yerinde görme şansı elde ettiklerini söyledi. Özdemir, teknik gezinin yapılmasına olanak sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Karadeniz ile gezinin koordinasyonunu sağlayan Öğr. Gör. Halime Sultan Karahan’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.