Üniversitemizde Türkçemiz Konuşuldu 

Üniversitemizde Genç Ahiler Topluluğu tarafından “Ezelden Ebede Sevdamız, Varlık Sebebimiz; Türkçemiz” konulu konferans düzenlendi. 19 Nisan 2016 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Türkçe üzerinde yaptığı araştırmalarla tanınan Gazeteci-Yazar Yavuz Bülent Bâkiler katıldı. Konferans, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, öğretim elemanlarımız ve çok sayıda öğrenci tarafından takip edildi.

Prof. Dr. Ahmet Gökbel, açılış konuşmasında Yavuz Bülent Bâkiler’in eserleriyle ve çalışmalarıyla herkese rehber olduğunu ifade etti. Gökbel, “Yavuz Bülent Bâkiler,  sadece Türkiye değil Türk dünyasına mal olmuş bir şahsiyettir. Türkçe deyince ilk akla gelen Yavuz Bülent Bâkiler’dir” dedi.

Geçmişten günümüze dilin önemine değinen Bâkiler, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkçe varlık sebebimizdir. Dil gitti mi, hürriyetimiz, bağımsızlığımız gider. Bir masa dört ayak üzerinde durur. Bir millet de dil, din, tarih ve sanat şuuru ile ayakta durur. Peygamberimiz (SAV) ‘Din nasihattir’ buyurur. Nasihat dil ile yapılacaktır. Oku emri ile başlayan Kur’ân dilin önemini edebiyatıyla ortaya koyar. Edebiyat milletlerin yaşamında şah damarıdır. Edebiyat olmazsa dil, dil olmazsa din olmaz.” 

Gençlerin kitap okumamasına da değinen Bâkiler, Türkiye’nin dünyada en az okuyan ülkeler arasında yer aldığını söyleyerek dünyanın dört bir tarafında insanların kelimelerle düşündüğünü, kitap okunduğunda kelime dünyasının gelişebileceğini belirtti.

Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in Yavuz Bülent Bâkiler’e çiçek ve hediye vermesi ile sona erdi.